Cele mai căutate joburi de către români în 2021.

Cele mai căutate joburi de către români în 2021.

În acest an a crescut de cinci ori numărul celor care au căutat un job care să le permită să lucreze de acasă.

2021 a fost anul revenirii pentru piața muncii. Platforma de recrutare eJobs a avut peste 30.000 de locuri de muncă noi, cu peste un milion de candidați. De la începutul anului și până-n prezent, aplicanții au efectuat circa opt milioane de căutări pe site, potrivit unui comunicat eJobs.

„Inginer" a fost cel mai căutat loc de muncă în 2021, cu aproximativ 178 de mii de căutări pe site. 

Locul al doilea este ocupat de cuvintele „acasă”, „remote” și „work-from-home”, care au strâns în total circa 131 de mii de căutări. Deși procentul pentru joburile remote publicate pe site au crescut de la 1,3% în 2019 la 6,3% în 2021, interesul candidaților depășește oferta anagajatorilor. Aproximativ 12% dintre aplicările din acest an au fost pentru joburi remote. A treia cea mai căutată sintagmă pe site-ul de recrutare a fost „part-time”, cu circa 98.000 de căutări.

„Ultimul an și jumătate a marcat atingerea unor recorduri atât în ceea ce privește numărul de joburi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, cât și interesul candidaților pentru acestea. Deși o mare parte dintre angajatori doresc să-și aducă echipele la birou, nevoia candidaților/angajaților de flexibilitate devine din ce în ce mai stringentă. Chiar și în condițiile revenirii la birou însă, cei care-și doresc să lucreze de acasă vor avea în continuare deschisă această posibilitate în cele mai multe companii”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România, liderul pieței de recrutare din România.

Economist și contabil, la mare căutare și ele 

După joburile de inginer și șofer, anul acesta au fost la mare căutare locurile de muncă pentru contabil și economist. Interesul pentru aceste din urmă joburi este constatat și la nivelul de aplicări, deoarece domeniul financiar-bancar se află anul acesta în topul domeniilor care au primit cele mai multe candidaturi. Candidații au aplicat în 2021 la joburi din acest sector de peste 1,2 milioane de ori.

„2021 a fost anul în care candidații au avut mai mult curaj să facă schimbări în carieră, dar și anul în care au înțeles mai bine cum arată locul de muncă ideal pentru ei. Având în vedere traiectoria mai clară pe care o au în față acum, anul viitor lupta pentru candidați se va intensifica și mai mult. Iar cei din urmă nu vor accepta să facă prea multe compromisuri când vine vorba de angajare. Din aceste motive, ne așteptăm să vedem rate de fluctuație tot mai ridicate în companii și eforturi tot mai mari din partea acestora pe zona de atragere de talente, dar și proiecte de employer branding și programe de retenție tot mai elaborate”, mai spune Bogdan Badea.

În același timp, au fost și candidați care nu au fost foarte hotărâți în privința traseului lor profesional: 6.291 dintre căutările din acest an au fost pentru cuvântul „muncă”, 3.756 pentru „birou” și 1.023 pentru „job”. Pe de altă parte, însă, câțiva candidați au știut foarte bine ceea ce-și doresc: 2.662 dintre căutări au fost pentru „șef”.

La momentul actual, peste 28.208 de locuri de muncă pentru România și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

eJosbs este o platformă de recrutare din România, lansată în anul 1999. Din 2012 platforma de specialitate este este parte a grupului Ringier AG din Elveția.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza