CEC Bank își va primeni bancomatele din Cluj. Are 1 miliard de la stat

CEC Bank își va primeni bancomatele din Cluj. Are 1 miliard de la stat

Societatea bancară cu capital de stat a anunțat un program de modernizare a infrastructurii de bancomate (ATM) și aparate multifuncționale de plăți (MFM) din județul Cluj care se va finaliza în toamnă.

CEC Bank a demarat un program multianual în scopul implementării noilor tehnologii şi alinierea la cele mai bune practici internaţionale. Până la finalul anului, la nivel național vor fi înlocuite 200 de ATM cu aparate de ultimă generaţie, investiţie estimată la 2,6 milioane de euro. Procesul va  continua şi în următorii ani, până la înlocuirea întregii rețele de ATM.

Programul va începe cu oraşele mari şi reşedinţă de judeţ. Constanţa, Sibiu, Călăraşi, Botoşani, Slatina, Alba Iulia şi Târgu-Mureş vor beneficia de ATM şi MFM moderne până la finalul lui iulie, iar Cluj-Napoca, Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, până la sfârşitul lui septembrie.

Următorul pas în direcţia digitalizării îl va reprezenta implementarea tehnologiei contactless la nivelul ATM şi MFM până la finalul anului. CEC Bank oferă servicii bancare printr-o reţea de asemenea 1.200 terminale. Majoritatea bancomatelor sale au o vechime de peste 10 ani.

Planul de afaceri a stat la baza procesului de recapitalizare a CEC Bank cu 940 de milioane de lei la sfârşitul anului trecut. Majorarea a fost aprobată de Comisia Europeană în condiţii de piaţă, fără a fi considerată ajutor de stat. Principalii jucători de pe piața bancară din România sunt Banca Transilvania, BCR și BRD.

Comenteaza