Cea mai veche reclamă din Cluj are 110 de ani VIDEO

Cea mai veche reclamă din Cluj are 110 de ani VIDEO
Cea mai veche reclamă a unei firme din Cluj poate fi admirată în aceste zile în cadrul expoziţiei „Un secol de publicitate în România". Materialul publicitar datează încă din anul 1903 şi promovează prima înterprindere de înmormântări din oraş.

„Primesc amenagearea înmormîntărilor, dela cea mai simplă până la cea mai pomposă, cu preţurile cele mai convenabile. Cu cea mai mare punctualitate. Cu astfel de mesaj îşi făcea reclamă prima şi cea mai mare înterprindere de înmormântări din Cluj, care funcţiona în acele vremuri în centrul oraşului.

Reclama timidă la întreprinderea de înmormântări apărea în 1903 în revista "Răvaşul", o publicaţie de limba română, deşi pe vremea aceea maghiara era limba oficială în Cluj.

„Mare dovadă de profesionalism, pentru că patronul îşi lăsa numărul şi de acasă şi de la birou. Putea fi contactat la orice oră din zi sau din noapte", spune organizatorul expoziţiei, Lăcrimioara Chiş.

De asemenea mare dovadă de profesionalism dă patronul firmei de înmormântări şi în ceea ce priveşte dotările din unitatea sa, prin faptul că putea transporta cadavre atât în ţară, cât şi în străinătate.

Expoziţia la care au fost afişate în total 62 de reclame vechi şi noi, din întreaga ţară, poate fi vizitată pe holul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor până la începutul lunii martie.

Reporter: Ştefan Păşcuţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza