Cea mai vândută mașină hibrid din România e fabricată chiar la noi în țară

Cea mai vândută mașină hibrid din România e fabricată chiar la noi în țară
Ford România

Ford Puma, mașina fabricată la Craiova, a fost cel mai vândut autovehicul hibrid din România în 2021. Cota de piață în acest segment a înregistrat o creștere de 9,41%.

Ford România a încheiat anul 2021 ca lider de piață în segmentul de vehicule comerciale, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citate de producătorul american.

În 2021, piața de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) a crescut cu 14% față de 2020, o creștere datorată în principal evoluției pozitive a segmentelor 2T și pick-up. Astfel, Ford își păstrează poziția de lider și înregistrează o cotă de piață de 19,7% și o creștere a volumelor cu 21% față de anul 2020.

Produs exclusiv în fabrica de la Craiova din a doua jumătate a anului 2019, Ford Puma este cel mai bine vândut model cu propulsie hibridă din 2021 (2.765 unități Hybrid). Cota de piață în segment a înregistrat o creștere importantă, de la 6,71% în 2020 la 9,41% în 2021. Ford Puma este și cel mai bine vândut model Ford din România.

„Mă bucură faptul că românii aleg din ce în ce mai des astfel de modele electrificate, lucru demonstrat de cifrele de vânzări foarte bune pe care le-au obținut anul trecut Ford Puma și Ford Kuga PHEV" - Cristian Prichea, director general al Ford România 
Comenteaza