Administratorul agenţiei imobiliare care vinde în Cluj-Napoca boxe de la subsol pe post de apartamente: "Dorim cât mai mulți hateri..."

Administratorul agenţiei imobiliare care vinde în Cluj-Napoca boxe de la subsol pe post de apartamente: "Dorim cât mai mulți hateri..."
| Foto: captura video - Trust Imobiliare

Arhitectul șef al județului a sesizat ANPC după un anunţ al unei agenţii imobiliare care vindea boxe din subsolul unor blocuri din Cluj-Napoca, pe post de "apartamente" cu 50.000 euro.

Un clip publicitar care sugera că o boxă de depozitate dintr-un bloc poate fi transformată în apartament a stârnit reacții în spațiul public. 

După ce arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a transmis că piața imobiliară trebuie reglementată urgent și că Protecția Consumatorilor trebuie să intervină de urgență pentru ca boxele din subsolurile blocurilor să nu poată fi transformate în apartamente, vândute ulterior cu prețuri care ajung și la 50.000 de euro, anunţul agenţiei imobiliare a adunat foarte multe comentarii negative. 

Totuşi, se pare că agenţia imobiliară consideră că acestea ar ţine loc de reclamă până la un punct. Contactat de HotNews pentru un punct de vedere, Cristian Pop, administratorul Trust Imobiliare, a declarat că intenția a fost exclusiv aceea de a promova într-un mod special boxa.

„Noi strict am promovat boxele la vânzare și ne referim aici strict la randamentul unei boxe versus randamentul unui apartament. Adică un apartament în bloc l-am vândut la 150.000 de euro, cu randamentul chiriei în jur la 550-600, versus boxa care se poate închiria până la 350 de euro, să zic, și o investiție de 50.000”, a declarat administratorul Trust Imobiliare. 

Acesta a venit cu o definiție inedită a noțiunii de „apartament”: „Cuvântul «apartament» înseamnă că e o locuință făcută din mai multe camere. Acum, apartament nu înseamnă că poate să stea numai omul în el. Poate să stea hamsterul, poate să stea peștele din acvariu. Nu ăsta a fost scopul, ca să dezinformăm sau ceva. În niciun caz. Cartea funciară nu minte, e boxă. Niciodată nu o să poți să faci viză de flotant sau locuință. Că e apă menajeră și curent sau canalizare, asta e altceva.”

Totodată , el susține că aceste reacții sunt „reclamă gratuită: "Nu pot să zic că mă deranjează în mod special. Dorim cât mai mulți hateri, ceea ce s-a și ajuns, dar s-a dus puțin mai departe. Nu e nicio problemă, se prezintă documentele. Suntem acum cu ANPC-ul, prezentăm. Suntem cu ei acum. Am venit la boxe să le vadă că e totul în regulă. Nu e nimic de ascuns.”

În videoclipul de promovare, agentul menționează că se pot face „geamuri, ferestre” la nivelul boxei. Despre acest lucru, Cristian Pop spune că nu este de fapt vorba de „geamuri”, cum s-a înțeles, ci de „gemuri”: „Gemuri. Intenționat am zis gem, deci nu e geamul, e gem, dulceață. Sunt intenționat făcute toate. De fapt e marketing. Hate-ul e follow-up. Nu e deloc dezinformare. Oricine ne sună să pun documentele la dispoziție.  Și tot hook-ul a fost, pentru că primele trei secunde să ținem utilizatorul pe video ca să nu dea swipe.”  

Comenteaza