Ce destinații de vacanță caută turiștii români de Black Friday? Firmă de turism din Cluj: Oamenii vor mai multe reduceri pentru asemenea pachete

Ce destinații de vacanță caută turiștii români de Black Friday? Firmă de turism din Cluj: Oamenii vor mai multe reduceri pentru asemenea pachete
| Foto: blackfridaymania.ro

87% dintre români au în plan să facă şi anul acesta cumpărături de Black Friday. Peste 33% fac achiziţii spontane, în funcţie de ofertele de moment. Cei mai mulţi turişti îşi doresc oferte de Black Friday la munte şi în destinaţiile balneare.

49% dintre români spun că sunt dispuşi să cumpere inclusiv un produs/serviciu pe care nu îl au neapărat în plan, dar care are un preţ atrăgător de Black Friday.

33.7% dintre ei îşi pregătesc din timp lista, compară preţurile şi analizează ofertele, în timp ce 33.4% susţin că fac achiziţii spontane, în funcţie de ofertele de moment, potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro.

Tipologii de oameni de Black Friday: scepticii vs optimiștii

În ceea ce priveşte încrederea pe care o au în ofertele de Black Friday, aceştia se situează în două categorii: o tabără de sceptici, care nu sunt convinşi că ofertele sunt cu adevărat reduse şi rentabile, şi o a doua tabără care e de părere că ofertele de Black Friday au reduceri semnificative, dar şi un impact pozitiv asupra consumatorilor.

60% dintre respondenţi consideră că reducerea de Black Friday ar trebui să fie peste 40% pentru a-i convinge să facă o achiziţie. 19.8% ar fi satisfăcuţi şi de o reducere de minimum 30%, în timp ce restul au optat pentru alte procente.

97.2% dintre români cred că ar trebui să existe mai multe oferte de Black Friday în turism. Turiştii doresc şi facilităţi sau servicii suplimentare incluse în ofertele de Black Friday ale operatorilor din turism: acces la centrul SPA, demipensiune, excursii opţionale sau acces la piscina interioară.

În ceea ce priveşte destinaţiile din România populare în rândul turiştilor, zone în care aceştia doresc să găsească cele mai multe oferte de Black Friday, clasamentul este alcătuit din: destinaţiile montane (votate de 48.8% dintre respondenţi), staţiunile balneare (votate de 24.4% dintre respondenţi), marile oraşe (votate de 11.6% dintre respondenţi), dar şi de litoralul românesc (votat de 11.2% dintre respondenţi), o dovadă în plus a faptului că românii se gândesc deja la vacanţa de pe litoral din 2023 şi că sunt dispuşi de pe-acum să aloce un buget pentru a-şi rezerva un sejur accesibil de Black Friday.

Travelminit International S.R.L. a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 9.135.611 mil. lei și pierderi de 49.325 mii de lei. Firma din Cluj are un număr mediu de 37 de angajați, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

Comenteaza