Foto Ce companii din Cluj sunt prezente în topul celor mai doriți angajatori

Ce companii din Cluj sunt prezente în topul celor mai doriți angajatori
| Foto: NTT

Mai multe companii clujene sau care au sedii în oraș figurează în Top 30 cei mai doriți angajatori din România în 2019. Banca Transilvania, NTT DATA România, Endava, Accenture sau unicornul UiPath sunt doar câteva exemple. 

“Anul acesta, Continental ocupă primul loc în topul preferințelor respodenților. Dimensiunea organizației, alături de distribuția geografică și diversitatea de roluri pe care un potențial candidat o poate găsi într-o astfel de organizație sunt câteva din lucrurile care au contribuit la numărul mare de nominalizări ca cel mai dorit angajator. Sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, 70% dintre companiile aflate în primele 10 locuri activând în acest sector. Companiile din domeniul bancar au înregistrat o creștere semnificativă în numărul de mențiuni. Unul din factorii care au contribuit la acest lucru este reprezentat de proiectele de digitalizare lansate de către acestea cu scopul de automatizare a proceselor, realizarea de plăți contactless, utilizarea de roboți pentru interacțiunea cu clienții sau lansarea de noi platforme digitale pentru clienți. Acest lucru duce la o revitalizare a unui industrii percepute că fiind destul de tradițională”, a declarat Alexandra Stancu, reprezentant al Catalyst Solutions, companie românească de consultanță în resurse umane. 

Ce companii din Cluj sunt prezente în TOP 30 cei mai doriți angajatori în 2019

Nu doar salariul este important 

Atractivitatea pachetului salarial rămâne factorul asociat cel mai des cu plasarea unei companii în topul celor mai doriți angajatori. A fi jucător de top în domeniul în care compania operează este al doilea factor ca frecvență în asociere cu cei mai doriți angajatori. Al treilea factor face referire la companiile care dețin sistem interne prin care se asigură că le oferă candidaților mediul în care să crească în permanență pentru că, de cele mai multe ori, o provocare ne scoate din monotonie și ne oferă ocazia să punem o „cărămidă la construcția” expertizei noastre. Recunoașterea performanțelor, alături de atmosfera de lucru plăcută și existența unor manageri care să susțină angajații în procesul de dezvoltare apar în topul factorilor care contribuie la decizia candidaților. 

Rezultatele studiului "Cei mai doriți angajatori 2019" se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online în perioada martie – mai. La studiu au participat 18.247de respondenţi cu studii superioare, atât juniori, cât și candidați cu experiență din toată țara, cu profil business, engineering și farma.

Comenteaza