Câți pasageri așteaptă Aeroportul Cluj pe zborurile turistice în 2022 / Care a fost destinația „campioană” anul trecut

Câți pasageri așteaptă Aeroportul Cluj pe zborurile turistice în 2022 / Care a fost destinația „campioană” anul trecut

Conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj estimează o creștere a traficului de pasageri pe zborurile charter turistice, în anul 2022.

În cadrul conferinței de presă, de joi, în care s-a anunțat reluarea zborurilor către Monastir-Tunisia, directorul general al Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a vorbit despre importanța zborurilor charter și a amintit cea mai bună destinație turistică de anul trecut.

„Traficul turistic s-a consolidat în ultima vreme. Un factor important în desemnarea Aeroportului din Cluj, ca fiind cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, a fost reluarea zborurilor turistice anul trecut. Am reușit să recuperăm foarte mult din traficul turistic, comparativ cu 2019. Anticipăm 160.000 de pasageri pe acest tip de zboruri anul acesta, din totalul estimat de 2 miliiane.

Anul trecut a fost o surpriză plăcută Egiptul. În trecut, Antalya era cea mai bună destinație. Pentru că am început din martie-aprilie, Hurghada a fost numărul unu, cu 77.000 de pasageri. Au fost și 20 de zboruri pe săptămână spre această destinație. Estimăm o creștere de aproximativ 8% față de anul precedent pe zborurile turistice”, a afirmat Ciceo.

Asfel, pe anul precedent, Egiptul a avut mai mulți pasageri (77.959) transportați de pe Aeroportul Cluj decât Turcia și Grecia la un loc (64.250).

În 2021, din totalul de 1.459.255 de pasageri, 147.778 au fost pe zboruri charter turistice. Este o creștere de aproximativ 6 ori mai mare ca în 2020, an marcat puternic de pandemia generată de noul coronavirus, când s-au înregistrat doar 26.140 de pasageri.

Anul trecut, 10% din zborurile de pe Aeroportul Cluj au fost curse charter turistice. Spre deosebire de 2020, când doar 3% au fost zboruri turistice.

Comenteaza