Cât ne costă o vacanţă cu avionul la Marea Neagră

 Cât ne costă o vacanţă cu avionul la Marea Neagră
Cel mai ieftin sejur cu avionul inclus pe litoralul românesc va costa în sezonul estival 1.207 lei, iar cel mai scump, 4.371 lei, conform ofertelor publicate de operatorii de turism. Condiţia este ca vacanţa să fie contractată până în 1 mai.

Preţul minim este la începutul lunii iunie pentru hotelul de 3* Blaxy Resort din Olimp şi presupune cazarea pentru şapte nopţi în cameră dublă (cu mic dejun), transportul aerian pe relaţia Cluj - Constanţa şi transferul de la aeroport la unitatea turistică. Biletul de avion include un bagaj de mână de 10 kg şi un bagaj de cală de 25 kg. 
 
Pentru iunie sunt prevăzute două date de intrare, pentru iulie şi august, câte trei. La Neptun există trei hoteluri de 3* ce practică sistemul all-inclusive: 2D Resort & Spa (preţ minim de sejur de 1.818 lei), Majestic (1.901 lei) şi Capitol (1.892 lei), iar la Mamaia, două: Victoria (1.969 lei) şi Dorna (2.084 lei). Condiţia este ca sejururile să fie contractate până la data de 1 mai. 
 
La categoria 4* tarifele pornesc de la 2.281 lei la hotelul Turquoise, de la 2.398 lei la Mera, ambele din Venus, de la 2.168 lei la Savoy, de la 2.265 lei la Modern (all-inclusive), amândouă din Mamaia, de la 1.861 lei la Phoenicia Holiday (demipensiune), respectiv de la 2.631 lei la Phoenicia Luxury (mic dejun), din aceeaşi staţiune. 
 
Ofertele cele mai scumpe sunt la Phoenicia Royal (5*), cu minimum 2.631 lei în iunie şi maximum de 4.371 lei în plin sezon, tarife care includ cazarea în cameră junior suite, cu mic dejun. Hotelul este în curs de edificare, urmând să fie inaugurat la debutul sezonului estival. 

Vor să deturneze clienţii de Grecia şi Turcia
 
„Dorim să atragem atenţia către zborurile interne; vrem ca oamenii să conştientizeze că există în mod real această posibilitate şi că astăzi pot veni la mare la fel cum o fac către Turcia sau către insulele greceşti. Apoi, dorim să-i facem pe potenţialii clienţi să conştientizeze că pot veni pe litoral chiar mai ieftin decât cu propria maşină. Nu în ultimul rând, să arătăm că litoralul este capabil astăzi de servicii complete şi integrate”, susţine Aurelian Marin, directorul agenţiei Paradis Vacanţe de Vis (PVV), unul dintre promotorii zborurilor spre litoral.
 
El apreciază că în acest sezon 100.000 de turişti îşi vor petrece vacanţa pe litoralul românesc prin intermediul agenţiei. Pachetele turistice cu avionul către Marea Neagră vor fi organizate, din 18 iunie, dinspre Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Cursele, operate cu o aeronavă de 120 de locuri a companiei Blue Air, vor avea loc în fiecare duminică din Timişoara și Cluj-Napoca, iar în fiecare luni, din Iaşi. 

Avantajul principal: o oră de zbor
 
„Expansiunea companiei pe plan intern, la scurt timp după introducerea zborurilor între Cluj-Napoca şi Bucureşti, face parte din strategia noastră de dezvoltare. Suntem prima companie aeriană care conectează trei mari oraşe din România: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Suntem siguri de succesul acestor noi rute, în special datorită timpului foarte scurt în care se parcurg aceste distanţe”, a menţionat Gheorghe Răcaru, director general al Blue Air.
 
Asociația Litoral - Delta Dunării (ALDD) a estimat o creștere cu 40% a numărului de turişti pe litoralul românesc prin posibilitatea de cumpărare de pachete interne cu avionul în urma parteneriatului prin care operatorul low-cost a deschis o bază operaţională pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa.
 
„Îi luăm în calcul pe turiştii care nu ar fi ales litoralul românesc şi ar fi plecat în destinaţii externe de pe aeroporturile din Iaşi, Oradea, Cluj şi Timişoara. Aşa vor fi tentaţi să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc. Vom convinge mulţi români să renunţe la călătoriile externe şi să vină pe litoralul românesc şi în Delta Dunării”, a declarat Corina Martin, preşedintele ALDD.
 
Pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj operează companiile Wizz Air, Tarom, Blue Air, Lufthansa, ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Lot, Raf Avia, Silver Air, Sprint Air, Turkish Airlines, Vueling.

Sejur cu avionul pe litoral
(preţuri minime, iunie 2017)

Olimp............3*.........1.207 lei
Neptun..........3*.........1.818 lei
Mamaia.........3*.........1.969 lei
Venus............4*.........2.281 lei

Sursa: PVV

Comenteaza