Cât durează vânzarea unui apartament în Cluj-Napoca și care e prețul/mp. Locuințele s-au scumpit cu 30% în doi ani

Cât durează vânzarea unui apartament în Cluj-Napoca și care e prețul/mp. Locuințele s-au scumpit cu 30% în doi ani

Deși apartamentele din Cluj-Napoca s-au scumpit în ultima perioadă, acestea au ajuns să fie vândute, în medie mai rapid comparativ cu anul trecut.

Conform unei platforme de imobiliare, din momentul listării anunțului de vânzare pentru un apartament în municipiul Cluj-Napoca și până în momentul tranzacționării acestuia trec, în medie, 70 de zile. Anul trecut, proprietarii finalizau procesul de vânzare a locuințelor scoase pe piață în circa 80 de zile. 

Comparativ, în București ai nevoie de aproape 60 de zile pentru a vinde un apartament, piața de la nivelul Capitalei fiind și cea pe care s-au tranzacționat cele mai multe imobile pe parcursul lunii trecute, potrivit imobliare.ro.

Clujul, lider la vânzarea de imobile în octombrie

Clujul a ocupat, la rândul său, o poziție privilegiată în clasamentul național al județelor unde s-au tranzacționat cele mai multe imobile în octombrie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Circa 3.000 de case, terenuri și apartamente au fost vândute pe plan local.

Județul Cluj s-a aflat în competiție strânsă cu Timișul, unde s-au vândut puțin peste 3.100 de imobile pe parcursul lunii trecute.

Cluj-Napoca, principalul pol imobiliar. Cât e mp?

Prețurile din Cluj-Napoca, principalul pol imobiliar și de business al județului, au crescut accelerat în ultimii ani și au ajuns, în prezent, în jurul valorii de 2.400 de euro/mp util, conform datelor Imobiliare.ro.

În doar doi ani, majorările făcute de proprietari și dezvoltatori au atins pragul de 30% în cazul apartamentelor, în timp ce în Capitală prețurile s-au scumpit cu doar 4%, iar în Timișoara cu 11%.

Conform susrsei citate, pentru apartamente situate în blocurile de la periferia orașului se solicită un preț mediu de 2.210 euro/mp util, în timp în zona semicentrală cumpărătorii plătesc circa 2.617 euro/mp util. Centrul orașului este cel mai scump. Se solicită, în medie, 2.951 de euro/mp util pentru un apartament poziționat aici.

Comenteaza