Cât câștigă inginerii electricieni. Sunt la mare căutare în Cluj. Pot lucra și de acasă

Cât câștigă inginerii electricieni. Sunt la mare căutare în Cluj. Pot lucra și de acasă
| Foto: Kzenon - Depositphtos.com

Remunerația pentru postul de electronics development engineer este în medie, între 1.200 și 1.500 de euro pe lună, iar poziția este una foarte căutată de firmele din Cluj.

Un angajat pe poziţia de electronics development engineer are un salariu care variază, în medie, între 1.200 şi 1.500 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Aceşti angajaţi sunt responsabili de conceperea şi proiectarea circuitelor electronice, crearea schemelor de circuite, supravegherea producţiei de prototipuri şi implementarea punerii în funcţiune a acestora.

Inginerii inginer în dezvoltare electronică, printre cei mai căutați la Cluj

În prezent, 579 de posturi vacante pentru poziţia de electronics development engineer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, în regim de muncă remote, Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Sistemele electronice sunt indispensabile în funcţionarea de zi cu zi a oricărei corporaţii, mai ales în epoca comunicaţiilor şi bazelor de date online. Specialiştii care se ocupă de proiectarea, testarea şi actualizarea acestor sisteme trebuie să aibă cunoştinţe solide în domeniul electronicii şi să stăpânească limbajul tehnic. În plus, ei trebuie să ştie să comunice bine atât cu alţi specialişti din companie, cât şi cu managerii, atât pentru a avea o imagine de ansamblu a problemelor apărute, cât şi pentru a putea explica soluţiile care trebuie aplicate. Având în vedere complexitatea sarcinilor care trebuie îndeplinite, dar şi deficitul de specialişti din acest domeniu, salariile pot ajunge şi la 1.500 de euro net - Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit ZF.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: posibilitatea de a lucra remote, abonament clinici private de sănătate, bonus de performanţă, educaţie continuă.

Comenteaza