Carrefour România și Profi au retras de la rafturi produsele rusești. Fără comenzi noi de la producătorii ruși

Carrefour România și Profi au retras de la rafturi produsele rusești. Fără comenzi noi de la producătorii ruși

Primii retaileri care au retras de la vânzare produsele din Rusia și nu mai plasează comenzi noi acolo sunt Carrefour România și Profi. 

”În lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour România și-a unit forțele cu două ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiaților și, în plus, a decis să retragă de la vânzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementată în zilele următoare.

În contextul actual, lanțul nu intenționează să plaseze noi comenzi pentru produse rusești”, au transmis reprezentanții Carrefour România, pentru HotNews.

În portofoliul retailerului Profi se află doar cinci produse provenite din Rusia, printre care batoanele Snickers de la Mars, dar acestea au fost blocate de la vânzare. ”Avand in vedere că produsele respective au fost deja achitate, considerăm însă că aceasta nu este o măsură reală, care să aibă vreo influență asupra războiului. (...)

După părerea noastră nu gesturile simbolice dar inutile, cum ar fi afișele cu “Susținem Ucraina” sau “Opriți războiul” contează la acest moment, ci ajutorul concret oferit ucrainenilor: un acoperiș deasupra capului, alimente și asistență pentru refugiați, alimente, bandaje, dezinfectanți pentru asediați.

De exemplu, un camion cu astfel de ajutoare Profi se apropie chiar acum de granița cu Ucraina iar zilele trecute am trimis primăriei din Kiev generatoare electrice și alte produse solicitate de aceasta”, a mai transmis HotNews directorul general al Profi.

Comenteaza