Carbochim Cluj a marcat un profit de peste 1 milion de lei în primele trei luni ale anului

Carbochim Cluj a marcat un profit de peste 1 milion de lei în primele trei luni ale anului
| Foto: Mapio

Producătorul local de abrazive, controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a raportat pentru primul trimestru din 2022 un profit cu 260% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

Carbochim Cluj-Napoca se află într-un plin proces de relocare a activității, în fosta hală de Tricotaje Someș, după ce Iulian Dascălu, proprietarul grupului Iulius și cel care controlează indirect Carbochim, a anunțat un mega proiect mixt de 500 de milioane de euro, în locul fostei platforme a companiei.

Carbochim, profit de peste 1 milion de euro, cu 260% mai mare față de 2021

Totuși, asta nu a împiedicat compania clujeană să aibă un început de an prosper. Carbochim a raportat pentru primul trimestru din 2022 un profit net de 1.042.934 milioane de lei, cu peste 260% față de aceeași perioadă a anului trecut, când profitul era de doar 289.023 mii de lei, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB).

Veniturile Carbochim Cluj-Napoca, au ajuns la 9.068.635 milioane de lei și au urcat cu 19%, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 8.432.088 de milioane de lei, cu 8,7%, față de cele aferente primelor trei luni ale lui 2021. Materiile prime, mărfurile și consumabilele au costat-o pe Carbochim, 2.421.145 milioane de lei, cu 4,7% mai puțin față de anul trecut. Cheltuielile aferente beneficiilor angajaților s-au ridicat la 3.659.478 milioane de lei.

În primele trei luni ale acestui an, Carbochim a avut un profit operațional de 1.232.645 milioane de lei.

La începutul lui 2020, dezvoltatorul de proiecte imobiliare Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, a achiziționat pachetul majoritar al producătorul de materiale abrazive din Cluj prin intermediul Carbo Europe, ce deţine în prezent 75,86% din Carbochim.

Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din ţara noastră, ce a creat reţeaua naţională Iulius Mall, care include shopping mall-uri regionale (în Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza