Video Podul din Turda, cadou de Crăciun. "Va fi gata până în 22 decembrie"

Podul din Turda, cadou de Crăciun. "Va fi gata până în 22 decembrie"

Lucrările de la podul din Turda, care a dat peste cap traficul greu până în Cluj-Napoca, vor fi terminate până în ajunul Crăciunului, dau asigurări constructorii ce reabilitează obiectivul.

Garda Forestieră Cluj a emis decizia de a scoate temporar din fondul forestier porțiunile de teren aflate în laterala podului. Ocolul Silvic Turda s-a mobilizat: au fost tăiați copacii de pe cele două fâșii de teren și s-a predat terenul către constructor.

"Din acest moment, nu mai e nevoie de niciun aviz major din partea autorităților. Reprezentanții constructorului sunt încrezători că termenul de finalizare a podului - 22 decembrie - va fi respectat. După acest termen, vor mai fi realizate mici lucrări (hidroizolație), ce nu împiedică reluarea traficului.

Propunerea mea e ca autoritățile să reabiliteze, în paralel, și cele două porțiuni de drum din apropierea podului: pod către autostradă - voi face o solicitare oficială către Ministerul Transporturilor pentru ca această bucată de drum să fie reabilitată, nu doar minimal cu covor asfaltic, ci printr-o lucrare de calitate; pod către Turda: această porțiune aparține municipalității.

Propun reabilitarea ei și voi face demersurile necesare pe lângă primarul Cristian Matei pentru a o include în lucrările de asfaltare ce se desfășoară în Turda în această perioadă. Într-adevăr, etapa de avizare a durat inacceptabil de mult în acest proiect. Este, totuși, important să știm că există, în fiecare instituție a statului, funcționari publici de bună credință, ce muncesc în interesul cetățenilor.

Derularea greoaie a acestui tip de proiecte se datorează, în principal, carențelor din legislație. E datoria noastră, a parlamentarilor, să venim cu propuneri legislative care să asigure fluidizarea proceselor de avizare și autorizare în proiectele publice. Voi participa, o dată la două săptămâni, la întâlnirile cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri pentru a monitoriza statusul lucrărilor", a spus deputatul clujean.

Lucrările de reabilitare a podului din municipiul Turda au fost întârziate de lipsa avizelor de mediu care să prevadă tăierea mai multor arbori din albia râului Arieș. Circulația rutieră pe Drumul Național nr. 1 s-a închis în 25 martie pentru executarea lucrărilor de reparații la podul peste Arieș. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a precizat că traficul rutier se desfășoară deviat pe două rute ocolitoare, în funcție de tonajul autovehiculelor. 

Comenteaza