Businessmenii clujeni din industria mobilei au plecat după contracte la arabi

Businessmenii clujeni din industria mobilei au plecat după contracte la arabi
Managerii clujeni vor avea contacte și vizite de lucru în zona Cairo

Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) Cluj va reprezenta interesele acestei industrii în Egipt, în cadrul strategiei de pătrundere a producătorilor locali pe piețele internaționale.

“Ede Balint și Cristian Mantzoros, doi dintre reprezentanții CMT, participă acum la o misiune economică în Cairo. Scopul acestei misiuni, de mare importanță pentru internaționalizarea clusterului, este de a încheia parteneriate strategice cu actorii din Republica Arabă Egipt în numele CMT, pentru a consolida relațiile comerciale cu această piață”, a transmis Ciprian Morcan, managerul clusterului.

Vizitele celor doi reprezentanți ai CMT au cuprins Ministerul Investițiilor, Organizația Arabă pentru Industrializare și Market Vision, membru al organizației Esomar. Conducerea clusterului a relatat că misiunea economică a fost facilitată de George Petrușan, consilier în cadrul Biroului de Promovare și Cooperare Economică de la Ambasada României în RAE care susține dezvoltarea parteneriatelor cu membrii CMT încă de la începutul lui 2020.

Producătorii de mobilier din Cluj au fost printre cei mai activi anul trecut în privința delegațiilor în afara României, în ciuda restricțiilor de deplasare internaționale. Ede Balint, directorul fabricii Antares, a făcut parte dintr-o delegație în Egipt, fiind solicitat pentru un contract important, de mii de scaune, în noua capitală a statului african, proiect urban de 45 de miliarde de dolari.

CMT are 88 de membri cu interese în industria mobilei: firme, instituții, universități, furnizori, producători, distribuitori, specialiști în activități conexe, de supor. Clusterul clujean deține eticheta Gold, fiind prima entitate din România certificată astfel la nivel europen pentru excelența managementului.

Comenteaza