Bugetul judeţului Cluj, aprobat în plenul CJ VIDEO

Bugetul judeţului Cluj, aprobat în plenul CJ VIDEO
Bugetul judeţului Cluj a fost aprobat astăzi în plenul consiliul Judeţean. Preşedintele Horea Uioreanu spune că este vorba de o creştere cu 18 la sută faţă de anul trecut. PDL s-a abţinut de la vot, pe motiv că bugetul nu a fost dezbătut suficient înainte. De asemenea, reprezentanţii opoziţiei spun că bugetul a fost umflat artificial.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că sunt creşteri la toate capitolele.

"Pe partea de dezvoltare creşterea bugetului este de 24 la sută, deci majoră. Bugetul general este de 18 la sută. Avem undeva la 805 mil lei. Şi pe partea de buget propriu este de 17 la sută faţă de bugetul anului trecut", a spus Horea Uioreanu.

Potrivit preşedintelui Horea Uioreanu, bugetul pentru dezvoltare este de peste 350 de milioane lei, adică 40 la sută din bugetul total. În schimb, liderul consilierilor PDL susţine că bugetul este umflat cu bani din fonduri europene, şi nu de la Guvernul USL.

"În fapt şi în realitate de fapt au fost luate niste cifre necheltuite anul trecut pe fonduri europene, au fost repuse în bugetul de anul ăsta. Aşa prevede legea. Acum se laudă că e buget mai mare. Practic e o creştere artificială cu 185 de mil. Dacă scădem din 805, rezultă o cifră reala de 620 mil", a spus Alexandru Coroioan, liderul consilierilor PD.

În cele din urmă, bugetul a trecut cu 24 de voturi pentru.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza