Budapesta va concura Clujul la avioanele de vacanță

Budapesta va concura Clujul la avioanele de vacanță

Cu toate că de la Cluj s-au dublat locurile disponibile pentru sejururile pe cursele de linie în sezonul estival, agențiile sunt tentate să facă pachete turistice cu plecare din Budapesta spre Spania și Portugalia, mai atractive.

În premieră din acest sezon vor fi introduse noi pachete de vacanță pe zboruri internaționale (Budapesta – Lisabona și Budapesta – Tenerife), pachete charter cu zbor spre Dalaman și sejururi în insula Madeira, a anunțat agenția de turism Cocktail Holidays.

Destinațiile care au atras cei mai mulți turiști au fost Turcia, Grecia și Egiptul, iar tarifele medii pentru un pachet de vacanță în aceste destinații au variat între 579 și 619 euro. Stațiunile din Antaya și Bodrum au fost favoritele turiștilor cu copii, care au ales hoteluri de 5* cu all inclusive sau ultra all inclusive și facilități pentru cei mici, conform Economica.net.

Turiștii cu bugete de vacanță mai mici s-au orientat spre hotelurile de 4*, cu mic dejun sau demipensiune, din Grecia. Vacanțele tip sejur la hoteluri de 4-5*, cu all inclusive, din Egipt, au fost alese atât de turiștii cu copii, cât și de tinerii amatori de snorkeling și aventură.

„În sezonul 2019 am mizat pe Egipt, o alternativă ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță într-o destinație caldă, în lunile de toamnă-iarnă. Am introdus și Hurghada pe lângă destinația Sharm el Sheikh, iar vânzările au fost pe măsură.

Egiptul a surclasat Bulgaria și a intrat în top trei destinații vândute în 2019, potrivit studiului pe care îl facem anual împreună cu agențiile partenere. Tarifele medii pentru o vacanță în Turcia au fost de 619 euro, în Egipt de 599 euro, iar pentru o vacanță în Grecia de 579 euro”, afirmă Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.   

Antalya (Turcia), Sharm el Sheikh, Hurghada (Egipt), insulele grecești Mykonos, Creta, Rhodos și Zakynthos și insula Tenerife (Spania) au fost vedetele vânzărilor de early booking de anul acesta, care au crescut cu 30%. 5.000 de turiști au profitat deja de ofertele cu 50% mai ieftine, în jur de 70% din pachete fiind vacanțe estivale și doar 30% pentru circuitele de primăvară și ofertele de Paște.

„Anul acesta am dublat locurile disponibile pentru sejururile pe cursele de linie cu plecări din Cluj-Napoca, Iași și București. Premiera sezonului sunt însă pachetele cu plecare din Budapesta spre Lisabona și Tenerife. Plecările spre Tenerife sunt în perioada 15 iunie – 7 septembrie, iar tarifele pornesc de la 635 de euro. Alte noutăți sunt zborul charter pe Dalaman, care va scurta timpul de transfer spre Marmaris, Fethyie și Oludeniz, și sejururile în insula Madeira, care încep de la 895 eur. Estimăm că anul acesta vom avea 45.000 de turiști, cu 35% mai mult decât anul trecut”, afirmă Dan Goicea.

Vacanțele de Paște au fost rezervate în proporție de 60%, cele mai multe cereri vizând destinațiile Sharm el Sheikh și Hurghada, programele de tip circuit și sejururile în orașe europene. Numărul de locuri pe charterele verii 2020 a crescut cu 25%, agenția promovând destinații din Turcia, Grecia, Tenerife sau Emiratele Arabe Unite (Dubai și Abu Dhabi).

Brandul Cocktail Holidays a apărut în urmă cu 13 ani, fiind deținută de compania Prompt Service Travel Company. Agenția operează 25 de destinații din București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

 

Comenteaza