Buda: Peste 50% din consumul de lapte din România este din import

Buda: Peste 50% din consumul de lapte din România este din import

Europarlamentarul Daniel Buda a tras un semnal de alarmă, în Parlamentul European, asupra situației zootehniei europene, în ceea ce privește sectorul vacilor de lapte.

Daniel Buda a tras un semnal de alarmă, în Parlamentul European, asupra situației zootehniei europene, în ceea ce privește sectorul vacilor de lapte. Oficialul român a vorbit despre diferențele foarte mari dintre prețurile la poarta fermei și prețul de la raft, în ceea ce privește laptele de vacă, catalogând această ramură, a creșterii vacilor, în regres, la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, conform agrointel.ro, politicianul a amintit că în România peste 50% din laptele de consum provine din import.

”Se aduce inclusiv de la mare depărtare, din Statele Unite ale Americii, din alte state din afara Uniunii Europene ceea ce, desigur că are un impact major asupra fermierilor din România. Mie mi se pare absolut inadmisibil să ai un preț la poarta fermei de, știu eu, 40 de eurocenți, și să îl găsești la raft undeva la 2-3 euro litrul. Ar trebui să vedem ce este de făcut pentru că, altfel, sectorul de creștere al vacilor de lapte este unul care va cădea în cap”, a avertizat europarlamentarul PNL.

Comenteaza