Brokerii se bat pe comisioanele de la Fondul Proprietatea

Brokerii se bat pe comisioanele de la Fondul Proprietatea
Apropierea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a Fondului Proprietatea (FP) a generat o euforie printre societăţile de servicii de investiţii financiare (SSIF). Unele se oferă să îşi împrumute clienţii pentru a cumpăra aceste acţiuni.
“SSIF Broker vă anunţă că, începând cu data de 25 ianuarie 2011, se vor lista la BVB acţiunile FP. Din această dată vă aşteptăm la sediile SSIF Broker pentru a vă informa cu privire la tranzacţionarea acestor acţiuni, precum şi a vă oferi posibilitatea de a le valorifica”, a anunţat societatea Broker Cluj. Celelalte companii de brokeraj din Cluj, Interdealer Capital Invest, BT Securities, Target Capital şi STK Financial, încă nu au ieşit pe piaţă cu oferte speciale, prima consemnând doar evenimentul. În schimb, Goldring Târgu-Mureş va întreprinde un turneu în Braşov (22 ianuarie) şi Cluj (23 ianuarie). Societatea oferă potenţialilor investitori un comision de 0,25% pentru tranzacţionarea acţiunilor FP, valabil pentru prima lună. Aceasta pune la dispoziţie platforma sa online şi suport în tranzacţionarea pe piaţa locală, a anunţat Goldring.

Tradeville Bucureşti va permite clienţilor săi să tranzacţioneze în marjă titlurile FP încă din prima zi de listare. Practic, investitorul împrumută o sumă de la SSIF pentru a-şi putea mări câştigurile. Portofoliul de acţiuni deţinut iniţial de client la Tradeville va putea fi folosit ca o garanţie în obţinerea unui împrumut, în limita a 300.000 de lei. FP a fost înfiinţat de guvern în decembrie 2005, pentru despăgubirea persoanelor ale căror bunuri au fost expropriate în mod abuziv de regimul comunist. Valoarea activului FP era, în decembrie, de 15,4 miliarde lei. Profitul realizat în 2010 s-a cifrat la 456 de milioane de lei.


Comenteaza