Bosch programează investiţii de 120 milioane euro în 2012 şi 2013, jumătate din bani ajung la Cluj

Bosch programează investiţii de 120 milioane euro în 2012 şi 2013, jumătate din bani ajung la Cluj
Grupul german Bosch, care a anunţat că îşi va deschide o fabrică la Cluj, în parcul industrial Tetarom III, a avut anul trecut în România o cifră de afaceri de 188 milioane de euro, în creştere cu 17%. Lucrările la fabrica din Jucu, în vecinătatea fostei hale Nokia, au început în această lună.

Investiţiile planificate în acest an şi în 2013 pe piaţa din România, care includ şi cele în fabrica din Jucu, ajung la 120 milioane de euro.

"Datorită unei creşteri de 17 procente a vânzărilor, care au atins 188 milioane euro, am reuşit să ne depăşim obiectivul stabilit pe 2011 şi astfel am contribuit la evoluţia globală, pozitivă, a grupului Bosch. Rezultate excepţionale au înregistrat în special divizia de tehnologii auto şi centrul de comunicare", a declarat Brigitte Eble, directorul general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al grupului pentru România, într-o conferinţă de presă.

La Cluj, Bosch va produce unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Lucrările la fabrică au început în această lună. Bosch mai deţine în România un centru de vânzări la Bucureşti şi o fabrică la Blaj.

În unbitatea din Cluj vor fi investite 77 milioane de euro până la sfârşitul anului viitor, iar în unitate vor fi create 340 de locuri de muncă. Procesul de producţie este programat să înceapă la mijlocul anului viitor. Noul centru va avea o suprafaţă totală de aproximativ 38.000 metri pătraţi. Unitatea din Cluj nu va face doar producţie, ci va include şi activitate de cercetare.

Organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, grupul Bosch este reprezentat în România în trei unităţi. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare. La Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Etichete
Comenteaza