Primarul Clujului i-a chemat pe germani să investească în oraș

Primarul Clujului i-a chemat pe germani să investească în oraș
Întâlnirea cu oamenii de afaceri a fost prezidată de Ludger Thol

Universitățile, inovarea, informatica, industriile creative, serviciile medicale și bancare sunt principalele atuuri ale Clujului, le-a transmis primarul Emil Boc investitorilor germani.

El a participat la o întâlnire online a Clubului Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT), eveniment tradițional pentru această comunitate de business, care la edițiile de până acum avea o formă fizică.

Boc le-a transmis investitorilor un mesaj despre rolul inovării în dezvoltarea comunităților locale și a prezentat parcursul concret al Clujului către "un oraș deschis, colaborativ, care utilizează tehnologii moderne pentru creșterea calității vieții cetățenilor".

Primarul a prezentat prioritățile municipalității pe termen mediu și lung, dar și reușita Clujului de a ajunge în finala competiției pentru Capitala Europeană a Inovării, alături de alte cinci mari orașe.

Acesta a evidențiat în fața oamenilor de afaceri avantajele competitive ale Clujului: centru universitar, inovare, tehnologia informației, industrii creative, servicii medicale și bancare realizate în concordanță cu viziunea de dezvoltare metropolitană integrată care vizează calitatea vieții cetățenilor.

Boc s-a referit la experiența sa de raportor al Comitetului European al Regiunilor în ceea ce privește fenomenul „Brain Drain”, subliniind faptul că "este momentul să aducem calitatea vieții la noi acasă și nimeni să nu fie nevoit să-și părăsească țara pentru un trai mai bun".

„Prin absorbția fondurilor europene, continuăm la Cluj-Napoca politicile publice legate de dimensiunea verde, nepoluantă, digitalizare, educație, sănătate, inovare și incluziune socială”, le-a spus edilul clujean.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Ludger Thol, președintele DWNT, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, Anca Dragu, președintele Senatului României, și Florin Sabou, vicepreședintele organizației de business.

Comenteaza