Birouri noi lângă Lidl şi pe Dorobanţilor. Cine le ocupă

Birouri noi lângă Lidl şi pe Dorobanţilor. Cine le ocupă
O companie informatică se instalează în primăvară la etajul clădirii unde primul ocupant este un lanţ comercial, iar pe artera paralelă se dau în folosinţă cinci etaje la final de an.

Portico Investments, dezvoltatorul care a preluat fosta platformă a fabricii Napolact de pe Bd. 21 Decembrie, a găsit ocupant pentru birourile din clădirea recent ridicată, după ce anul trecut la parterul imobilului s-a instalat supermarketul Lidl.

Primul imobil proiectat pentru Portico Investments (fostul fond de investiţii Morava) a fost ridicat anul trecut, iar la final de 2012 la parterul clădirii s-au dat în folosinţă spaţii: Lidl şi-a mai deschis un magazin la Cluj. Clădirea dinspre bulevard, care include spaţiul comercial de la parter, dispune şi de birouri la etaj, fiecare dintre cele două funcţiuni având alocate câte 1.700 mp. Conform informaţiilor din piaţa imobiliară, spaţiile de birouri de la etajul clădirii şi-au găsit ocupant. O companie din domeniul informatic, deja operaţională în Cluj, va prelua integral suprafaţa disponibilă.

Aceasta este deocamdată în curs de amenajare, urmând ca noul chiriaş să se instaleze din primăvară la etajul clădirii. Potrivit proiectului, ansamblul gândit pentru terenul de pe Bd. 21 Decembrie ar urma să includă 88 de apartamente, birouri şi spaţii comerciale şi de servicii. Înspre bulevard se află în curs de amenajare un complex comercial cu demisol, parter şi etaj, iar în spate, într-o etapă ulterioară de lucrări, va fi realizat o altă clădire cu înălţimi variabile, de la 11 etaje până la 1-2 etaje, cu birouri şi locuinţe, potrivit proiectului. Morava a achiziţionat spaţiile Napolact încă din 2006.
În acest an, în zona apropiată centrului vor fi livrate spaţii de birouri pe artera paralelă, Calea Dorobanţilor, unde societatea Drusal are în lucru un ansamblu cu funcţiuni mixte. "S-a ridicat parterul clădirii de birouri, iar construcţia va merge în paralel pentru ambele funcţiuni, de servicii şi locuinţe. Complexul are termen de finalizare pentru sfârşitul anului. Birourile vor fi amenajate într-o clădire cu parter şi cinci etaje, adică aproximativ 3.000 mp", a menţionat Cătălin Rus, reprezentant al REMS Imobiliare, agenţie care se ocupă de găsirea de clienţi pentru imobil.

"Deocamdată încă se caută chiriaşi, au avut loc mai multe întâlniri cu potenţiali clienţi, dar nu s-a semnat încă niciun contract. Construcţia este încă la stadiu incipient, dar până la această fază putem spune că cel mai mare interes pentru spaţii vine din domeniul IT", a completat Rus.

Ansamblul Drusal în care funcţiunea de birouri este completată şi de o componentă rezidenţială ar urma să fie amplasat pe un teren între alte două adrese de birouri: Power Business Center şi Silver Business Center şi nu departe de viitorul Centru Cultural Transilvania. Complexul de comerţ, servicii şi locuinţe se află în lucru pe Calea Dorobanţilor nr. 33-37. Terenul de 3.695 mp se află în zona intersecţiei cu str. Năvodari, iar proiectul propus include două corpuri de clădire, cu parter comercial. Imobilul de birouri va fi amplasat înspre CaleaDorobanţilor, iar în partea din spate a parcelei va fi ridicată clădirea destinată locuinţelor: 89 de apartamente.

Sector în mişcare

La fel ca pe parcursul anului trecut, începutul de 2013 aparţine pe piaţa închirierii de birouri sectorului IT. O societate din domeniul, RBH Technologies, a semnat recent contractul de preluare a 3.500 mp din imobilul de birouri Coratim Business Center, au anunţat proprietarii clădirii de pe fosta platformă Clujana. Aceştia urmează să intre în spaţii de la începutul lunii februarie, conform informaţiilor făcute publice. Alte companii din domeniu, deja active în Cluj, în mai multe spaţii, au planuri de extindere. Printre acestea, societăţi ca Endava sau IQuest.

 

Comenteaza