Benzina și motorina s-au scumpit, în ianuarie, cu 5%. Prețul este mai mare cu 30% față de anul trecut

Benzina și motorina s-au scumpit, în ianuarie, cu 5%. Prețul este mai mare cu 30% față de anul trecut

Deși pandemia dă semne că se încheie în curând, prețul carburanților auto continuă să crească. Luna trecută, benzina s-a scumpit în România cu 4%, iar litrul de motorină a câştigat 5%. Combustibilul este cu 30% mai scump față de anul trecut.

Combustibilul continuă să se scumpească. În ianuarie, scumpirea a fost de 5%. În perioada 3-24 ianuarie benzina s-a scumpit în România cu 4%, iar litrul de motorină a câştigat 5%. Față de anul trecut, prețul combustibilului a crescut cu 30%.

Datele de pe platforma GazOnline.ro, care include şi un agregator de preţuri la nivel naţional, arată că ieri cel mai ieftin litru de benzină premium din Bucureşti costa 7,04 lei, putând fi achizi­ţionat de la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei.

Benzina standard avea un preţ de 6,47 lei la una dintre staţiile gestionate de Lukoil, iar cel mai ieftin litru de motorină din Bucureşti se putea achiziţiona cu 6,48 de lei tot de la o benzinărie Lukoil.

Faţă de prima lună a anului trecut, arată datele din Oil Bulletin, preţurile de acum sunt cu circa 30% mai mari, atât în cazul motorinei, cât şi al benzinei.

Scumpirea carburanţilor are loc în contextul în care de la începutul anului barilul de petrol s-a apreciat cu circa 10$, de la 75 de dolari la 84 de dolari, potrivit datelor US Energy Information Admi­nistra­tion pentru finalul săptămânii trecute. Ieri însă, un baril de petrol Brent se tranzacţiona deja la peste 90 de dolari.

Comenteaza