Belgienii vând birourile și centrul sportiv de pe fosta platformă Argos

Belgienii vând birourile și centrul sportiv de pe fosta platformă Argos

Compania belgiană care a cumpărat fosta platformă industrială Argos a decis să își scoată la vânzare acțiunile ce reprezintă clădirile de birouri și centrul sportiv pe care le-a amenajat în acest perimetru. Apartamentele nu vor intra în tranzacție.

Dezvoltatorul Speedwell a mandatat compania Knight Frank România (KFR) să vândă clădirile de birouri și centrul sportiv, parte din proiectul mixt Record Park din Cluj-Napoca. Mandatul de vânzare include trei clădiri separate.

Acestea sunt două clădiri de birouri (una nouă, de clasa A, alături de alta istorică, renovată) și o sală de sport cu piscină). Suprafața închiriabilă va atinge 14.263 mp, 207 locuri de parcare subterane și 291 mp de spații depozitare subterane.

„Durata medie până la expirarea contractelor de închiriere este mai mare de cinci ani - fără opțiuni de încetare înainte de expirare - în timp ce venitul net estimat pentru întreaga proprietate închiriată este mai mare de 2,7 milioane de euro pe an. Tranzacția va presupune vânzarea acțiunilor deținute de dezvoltator și nu vânzarea individuală a activelor, toate cele trei clădiri fiind deținute de aceeași companie”, a spus Valentin Lupu, associate director capital markets al KFR.

În afară de centrul sportiv, funcțional din 2019, celelalte două clădiri sunt preconizate să fie livrate în a doua jumătatea a anului. Unitățile rezidențiale se vor livra simultan cu partea office, dar nu fac obiectul acestui mandat de vânzare.

„Acest mixt a fost creat atât în beneficiul chiriașilor, pentru a-i ajuta în atragerea forței de muncă, dar și în beneficiul angajaților, care pot trăi foarte aproape de locul de muncă și de spațiile de petrecere a timpului liber, păstrând o demarcare foarte clară a funcțiilor din punctul de vedere al investitorului”, a declarat Didier Balcaen, CEO al Speedwell.

Spațiul de birouri rămas (2.500 mp) se va închiria până la livrare. Centrul sportiv este închiriat de World Class (2.090 mp), clădirea istorică, de operatorul de restaurante Stradale și de operatorul de spații de coworking Stables, iar în clădirea nouă de birouri au venit MHP Consulting (5.349 mp) și Yardi (3.450 mp).

Primul imobil din complexul care se va ridica pe fosta platformă industrială Argos din Cluj-Napoca a fost certificat drept clădire verde BREEAM Excellent, cu 4*. Record Offices a obținut precertificarea cu un scor de 77,8 puncte. Prima funcțiune din complex operabilă după dezafectarea fabricii de textile Argos o constituie baza sportivă cu piscină din incintă, administrată de rețeaua de fitness.

În 2016 fabrica Argos a fost transferată din centrul municipiului în zona industrială Clujana. Grupul de confecţii Jolidon a mutat utilajele şi personalul pentru a-şi centraliza activitatea pe str. Tăbăcarilor şi a reduce costurile de producţie.

Complexul Record Park este o investiție de 42 de milioane de euro derulată de Speedwell, companie înființată de oamenii de afaceri Jan Demeyre și Didier Balcaen. Atât clădirea de birouri de clasa A, cât și cele două blocuri programate vor avea câte șapte etaje.

Comenteaza