Banca Transilvania va plasa obligațiuni de 285 milioane euro

Banca Transilvania va plasa obligațiuni de 285 milioane euro

Casa de avocatură PeliFilip a asistat Banca Transilvania (BT) Cluj, unul dintre jucătorii principali ai sectorului bancar local, în realizarea cu succes a unui plasament privat de obligaţiuni.

Titlurile de valoare sunt negarantate subordonate, denominate în euro, purtătoare ale unei dobânzi egale cu Euribor de 3,75% pe an, scadente în anul 2028, cu o valoare nominală de 285 milioane de euro. Intermediar al tranzacției a fost BT Capital Partners, iar operațiunea a fost finalizată cu succes în 28 iunie.

“Piaţa de capital este activă; există interes şi la vânzare, și la cumpărare. Anul acesta e posibil să vedem o creştere a numărului de emisiuni de obligaţiuni, unele dintre ele chiar de mari dimensiuni şi prezentând structuri interesante”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener al PeliFilip.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacție a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan (partener) și le-a inclus pe Olga Niţă (asociat senior) și Roxana Diaconu (asociat). PeliFilip are unele dintre cele mai dinamice și experimentate practici de pieţe de Capital, fiind clasată în primul etalon de către prestigioasele publicații Chambers and Partners şi Legal 500.

Societatea de avocatură include specialiști cu experiență în tranzacții complexe și de top în piețe financiare și de capital, dobândită în tranzacții interne și internaționale. Ei activează în domenii ca infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital, dreptul muncii.

Comenteaza