Banca Transilvania va acorda finanțări în avans agricultorilor

Banca Transilvania va acorda finanțări în avans agricultorilor

În cadrul unui program convenit cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Banca Transilvania (BT) Cluj va acorda finanţări în avans agricultorilor beneficiari ai subvenţiilor pe suprafaţă şi ai măsurii bunăstarea animalelor.

Persoanele care au nevoie de finanţare pentru agricultură şi beneficiază de subvenţii APIA se pot orienta, pentru a continua activitatea, către creditul APIA, până la primirea subvenţiei. BT va acorda finanţare de până la 85% din suma menţionată în adeverinţa eliberată de APIA.

Dacă o persoană trebuie să primească de la APIA subvenţii de 22.000 de lei, valoarea maximă a împrumutului este 18.700 de lei, dobânda anuală efectivă este de 4,8%, iar suma totală care trebuie plătită, de 19.752 de lei.

“În ciuda provocărilor momentului, agricultura are o oportunitate istorică. Ea hrăneşte România şi, în acelaşi timp, este o şansă pentru repornirea economiei, pentru creşterea țării. Suntem atenţi la tot ce se întâmplă atât în ceea ce priveşte clienţii de profil care au aplicat pentru finanţare în programul IMM Invest ca oportunitate de dezvoltare şi consolidare, cât şi la efectele puternice ale secetei în anumite zone din ţară”, a declarat Sorin Ignat, director agribusiness în BT .

Miza BT pe agricultura din România este repoziţionarea prin încurajarea trendului generat de pandemie, de orientare a oamenilor spre produsele româneşti; creşterea sinergiei dintre producători locali, comercianţi şi clienţi; diminuarea dependenței României de importurile de alimente; susţinerea agricultorilor întreprinzători aşa încât să fie mai mult în monitorizarea tehnologiei, iar utilajele şi maşinile să fie cele care lucrează.

Banca pregătește pentru agribusiness, în online banking, opţiunea de a aplica online pentru creditul APIA; asistentul virtual (chatbotul) Raul care va răspunde la subiecte despre aceste credite; finanţarea adeverinţelor APIA prin sistemul de factoring. BT a acordat anul trecut 4.500 de credite, de 2 miliarde de lei, şi a ajuns la 31.000 de clienţi de agribusiness. 

Comenteaza