Banca Transilvania, mai tare ca IBM, Bosch și Orange în topul angajatorilor din România

Banca Transilvania, mai tare ca IBM, Bosch și Orange în topul angajatorilor din România
Angajații Băncii Transilvania, implicați într-un program de împădurire la Cluj | Foto: BT

Vodafone România, OMV Petrom și Banca Transilvania (BT) Cluj ocupă primele trei poziții în clasamentul celor mai buni angajatori în 2018, realizat de BestJobs pe baza evaluărilor a 100.000 de angajați ai companiilor listate pe portalul de recrutare.

Vodafone urcă nouă poziții în clasament și ajunge pe primul loc în topul celor mai apreciați angajatori. Față de 2017, tehnologia informației pierde teren în fața companiilor financiare, care ajung în topul preferințelor angajaților. BT cunoaște o ascensiune remarcabilă și ajunge pe locul trei, poziție ocupată anul de trecut de Orange, conform portalului Angajatorul Meu.

În primele 10 poziții din top se mai regăsesc ING Bank, angajatori din retail (Auchan, Altex, Emag) sau companii din domeniul serviciilor externalizate (Arvato Services). Ministerul Apărării Naționale (MAN) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială (INCAS) sunt primele instituții publice care au ajuns în top 10. MAN ocupă locul 8, în timp ce INCAS este pe 10, poziție ocupată anul trecut de Heineken.

BestJobs clasează angajatorii în funcție de evaluările propriilor angajați. Ei au acordat note de la 1 (minim) la 5 (maxim) companiilor pentru care lucrează. Criteriile de votare iau în calcul gradul de satisfacție la locul de muncă, posibilitatea ca ei să recomande unui apropiat să se angajeze în companie și dorința salariatului de a-și schimba jobul în viitorul apropiat (șase luni – un an).

Cu 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Top angajatori 2018

  1. Vodafone
  2. OMV Petrom
  3. BT
  4. Auchan
  5. Emag
  6. Arvato
  7. ING Bank
  8. MApN
  9. Altex
  10. INCAS
  11. Kromberg & Schubert
  12. Carrefour
  13. BRD
  14. Nestle
  15. Schaeffler
  16. Michelin
  17. British American Tobacco
  18. IBM
  19. Bosch
  20. Orange

Sursa: BestJobs

Societățile clujene Endava, BT și Emerson apar și în alt clasament al companiilor angajatoare din România, realizat de platforma de specialitate Unde Lucrăm. În acest top Microsoft, Oracle și Zitec ocupă primele trei poziții. Mediul de lucru, ofertele salariale, calitatea și amploarea proiectelor, colegialitatea, programul de lucru, sediul, managementul au fost criteriile analizate de angajații români. Evaluările au fost colectate pe parcursul anului de la cei 350.000 de candidați care vizitează lunar platforma dedicată tuturor angajaților.

Comenteaza