Banca Transilvania le propune clienților să nu mai vină la sedii

Banca Transilvania le propune clienților să nu mai vină la sedii
Bancomate multifuncționale amplasate în exteriorul agențiilor | Foto: BT

Transferul de bani, plata facturilor și schimbul valutar sunt cele mai multe operațiuni pe care clienții le fac pe cont propriu, conform statisticilor Băncii Transilvania (BT) Cluj.

“Într-o lume tot mai digitală, clienții interacționează diferit cu banca, având la dispoziție posibilități pe care nu ni le imaginam acum câțiva ani. Toate produsele şi serviciile de bază ale BT sunt transformate în soluții digitale. Sunt implicate echipe din domeniul  digital, retail, întreprinderi mici și mijlocii, tehnologia informației din BT, precum şi colegi din sucursale şi din agenții”, a precizat Mariana Chindriş, director executiv transformare digitală al BT.

Potrivit statisticilor BT, cele mai multe operațiuni realizate de clienți prin self-banking sunt transfer de bani, plata facturilor, schimb valutar, verificarea soldului, modificarea limitelor de tranzacționare pe carduri, blocarea și reemiterea cardului, verificarea tranzacțiilor şi personalizarea PIN-ului.

Ei au la dispoziție 10 opțiuni de self-banking pentru principalele operațiuni bancare. Gestionarea banilor se poate face prin aplicații, internet banking, mobile banking, chatboți şi bancomate multifuncționale. Clienții BT preferă tot mai mult telefonul pentru self-banking, conform conducerii băncii clujene.

Analiza BT relevă că portofelul BT Pay avea 300.000 de utilizatori în 2018, existau 50.000 de carduri BT în Apple Pay în iunie 2019, BT Visual Help avea 20.000 de acțiuni privind cardurile BT. Prin BT Internet Banking au fost realizate 10 milioane de tranzacții în primele șase luni din acest an, serviciul fiind folosit de 1,2 milioane de persoane.

La bancomatele multifuncționale tranzacțiile au crescut cu 35% în iunie față de finele anului trecut, chatbotul Livia a expediat 2 milioane de răspunsuri persoane fizice, iar chatbotul Raul, 70.000 de răspunsuri companiilor. BT este cea mai mare țară în funcție de valoarea activelor, principalii săi competitori fiind BCR și BRD.

Comenteaza