BT intră pe piața pensiilor private, cu 3 milioane de clienți

BT intră pe piața pensiilor private, cu 3 milioane de clienți

Divizia de administrare a activelor financiare a grupului financiar Banca Transilvania (BT) preia integral compania Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private, extinzându-și serviciile financiare către 3 milioane de clienți din domeniul pensiilor administrate privat.

BT Asset Management (BTAM) și BT Investments (BTI) vor cumpăra 100% din Certinvest Pensii, societate care are în administrare 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative cu 9.500 de participanți.

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în grupul BT”, spune Omer Tetik, director general al BT.

Angajamentul ferm între BT și Certinvest, care îl are ca fondator pe omul de afaceri Eugen Voicu, a fost semnat și urmează ca tranzacția să intre în procedura de avizare din partea Autorității de Supraveghere Financiară. BTAM este compania grupului BT specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise și închise.

BTAM are active de 3,9 miliarde de lei, 14 fonduri deschise de investiții în administrare și 40.000 de clienți. Grupul BT a terminat semestrul I al anului cu un profit de 942 de milioane de lei, în creștere de la 864 milioane în 2018. Activele grupului au urcat cu 5%, la 81,5 miliarde de lei, de la începutul anului. Principalii competitori în România ai BT sunt Banca Comercială Română și Banca Română pentru Dezvoltare.

Comenteaza