Banca Transilvania, capitalizare record la bursă: 3,2 miliarde euro

Banca Transilvania, capitalizare record la bursă: 3,2 miliarde euro

Banca Transilvania (BT), cea mai mare din România, ajunge la o capitalizare record la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în contextul în care investitorii anticipează că presiunile inflaţioniste, determinate de creşterea consumului, ar putea aduce o creştere a dobân­zilor, ceea ce se va reflecta în bilanţurile băncilor.

Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 25 mai banca de la Cluj a atins o capitalizare record de 15,9 miliarde de lei (3,2 mld. euro), în contextul unei aprecieri de 1,5% pentru preţul unei acţiuni, la 2,77 lei pe unitate, pe o piaţă în scădere cu 0,15%, conform ZF.

Acţiunile băncii de la Cluj au fost timp de şase şedinţe consecutive pe plus, cu o creştere de 6% faţă de avansul de doar 0,8% al indicelui bursier BET. În acest an BT are un plus de 23%, faţă de 19% cât are BET.

Potrivit Băncii Naționale a României, noua prognoză de inflaţie, anunţată săp­tă­mâna trecută, este de 4,1% până la final de 2021, în creştere de la 3,4%. În prezent rata inflaţiei este de 3,24%. 

Banca din Cluj este cea mai bine poziționată dintre companiile financiar-bancare românești în topul internațional Finnoscore care măsoară perspectiva digitalizării acestora. Aceasta va crea, împreună cu companiile IBM şi Qualitance, o platformă care automatizează interacţiunea cu clienţii, pe care o va implementa în toată reţeaua sa de sucursale.

Comenteaza