Banca Transilvania a bătut palma cu Ministerul Agriculturii. Finanțări pentru porci și păsări

Banca Transilvania a bătut palma cu Ministerul Agriculturii. Finanțări pentru porci și păsări

Banca Transilvania (BT) Cluj a încheiat o convenție cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în vederea acordării de credite pentru finanțarea activităților curente ale fermierilor.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a demarat eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii măsurii 14 (bunăstarea animalelor, pachetele pentru porcine și păsări), care vor să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu APIA, pentru anul de angajament 2021.

Până în prezent, APIA a încheiat convenții cu mai multe instituții bancare și nebancare și cu cele două fonduri de garantare, respectiv Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile mici și mijlocii (FNGCIMM).

Printre băncile sau IFN-urile care vor finanța aceste activități se mai numără BRD, CEC, Credit Agricole, Creditcoop, Eximbank, FRGCIP, Intesa SanPaolo, Libra, OTP, Patria, Raiffeisen, Românească, Techventures și Unicredit.

Prin adeverință se confirmă valoarea de 85% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2021. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru plățile privind bunăstarea animalelor în 2021.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza