Banca Transilvania a atins criteriile de acces în liga superioară internațională

Banca Transilvania a atins criteriile de acces în liga superioară internațională

Banca Transilvania Cluj și Nuclearelectrica București au îndeplinit în iunie criteriile de lichiditate FTSE Russell pentru promovarea într-o nouă ligă superioară în toamnă. Condiţia era necesară pentru promovarea la piaţa emergentă secundară în septembrie.

“Banca Transilvania şi Nuclearelectrica au îndeplinit acum amândouă condiţiile de lichiditate minimă, producătorul nuclear validând ultima lună necesară”, se arată într-un raport al companiei de brokeraj BT Capital Partners.

Nuclearelectrica a înregistrat în iunie tranzacţii de 53 milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), un volum de tranzacţionare de 3,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 1% din capitalul social. Banca din Cluj, cea mai tranzacţionată acţiune de la BVB, a înregistrat tranzacţii de 131 de milioane de lei, adică 1,16%.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat, în 2019, că România va fi promovată de la statutul de piață de frontieră la piață emergentă secundară. Printre acțiunile companiilor românești propuse pentru a fi incluse în FTSE se mai numărau Romgaz, BRD, Electrica, OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz.

Valoarea de tranzacționare pe segmentul de acțiuni la BVB a fost de 2 miliarde de euro în 2019. La finalul lunii decembrie, valoarea de piață a companiilor românești listate la BVB era de 111 miliarde de lei, echivalentul a 23 de miliarde de euro.

Comenteaza