Banca Transilvania a angajat 2.200 de oameni între cele două crize

Banca Transilvania a angajat 2.200 de oameni între cele două crize
Banca din Cluj se prezintă constant la evenimentele de recrutare | Foto: Târgul de Cariere

Trei bănci din România au făcut mai multe angajări, iar șapte, mai mult concedieri în ultimii 10 ani. Clujul se află într-o poziție privilegiată.   

Banca Transilvania (BT) Cluj, care a devenit cea mai mare de pe piaţa locală după preluarea Volksbank şi a Bancpost, a ajuns lider şi în topul privind numărul mediu de salariaţi şi în cel privind nivelul cheltuielilor de personal, având şi cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în intervalul 2009-2019.

Ea avea, în 2019, 7.772 de salariaţi, cu 2.273 mai mulţi faţă de 2009, iar volumul cheltuielilor de personal aproape triplu, ajungând la 899 milioane de lei, după cum reiese din rapoartele băncii şi din datele transmise de Registrul Comerţului la solicitarea ZF.

ING Bank, care a avansat anul trecut pe locul patru în topul după active, este pe locul doi la creşterea numărului mediu de salariaţi. La sucursala locală a olandezilor erau 2.115, în creştere cu 922 comparativ cu 2009, an în care îşi făceau simţită prezenţa pe piaţa locală semnele crizei financiare mondiale.

Cheltuielile de personal la ING Bank s-au triplat în ultimul deceniu. OTP Bank ocupă locul trei la creşterea numărului mediu de salariaţi (plus 388) şi în topul privind nivelul cheltuielilor de personal (111%) în 2019 faţă de 2009.

La celelalte bănci din top 10 după active se observă o scădere a numărului mediu de salariaţi în 2019 comparativ cu 2009, în timp ce cheltuielile de personal au crescut la majoritatea băncilor mari, excepţie făcând BCR. De la BCR, Raiffeisen şi BRD au plecat cei mai mulţi angajaţi în acest interval.

Comenteaza