Aviz de la Urbanism pentru parcul fotovoltaic

Aviz de la Urbanism pentru parcul fotovoltaic
Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) a acordat astăzi avizul pentru Planul Urbanistic Zonal care reglementează realizarea parcului fotovoltaic care va lua locul proiectului imobiliar Cartierul Tineretului.

Potrivit proiectanţilor de la Assix, în zona de sud-vest a terenului rămân rezervate 5 ha pentru locuinţe sociale. De asemenea, în zona de nord vor putea fi realizate construcţii rezidenţiale. Parcul fotovoltaic va avea o putere de 66 MW, iar anul acesta s-ar putea realiza module pentru 10 MW.

Proiectul va fi realizat printr-o asociere între investitorii privaţi de la Green Energy Napoca (GEN) şi municipalitatea clujeană, cea care deţine terenul. Pe terenul de 200 ha din zona Bd. Muncii - Păşunea Someşeni, GEN va dezvolta şi va exploata un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 10 MW, conform unei anexe la hotărârea din mai a Consiliului Local (CL), când forul municipal a aprobat reglementarea unor aspecte privind reconversia proiectului imobiliar.

CL a decis reconversia cartierului de locuinţe într-un parc fotovoltaic în 2010 şi a stabilit obligaţiile financiare ale asociatului GEN (societate atrasă în parteneriat de asociatul primăriei pentru realizarea Cartierului Tineretului - Polus Real Estate - PRE) faţă de primărie în 2011. 

Menţionăm că acţionarul majoritar al GEN se află în proces cu foştii parteneri din PRE, societate prin care urma să se dezvolte proiectul imobiliar Cartierul Tineretului.

Comenteaza