Avionul de litoral revine la Cluj. Un sejur costă cel puțin 240 de euro

Avionul de litoral revine la Cluj. Un sejur costă cel puțin 240 de euro
| Foto: CT100

Operatorii de turism au anunțat primele curse din anul acesta de la Cluj-Napoca spre litoralul Mării Negre, programate să decoleze peste trei luni. Cel mai ieftin pachet este 1.100 de lei, cu zbor, cazare și mic dejun.

Agenția Paradis, care a promovat cel mai mult acest zbor, practică un tarif minim de 1.099 de lei, valabil pentru cursele din 17, 18, 21, 22 și 24 iunie. Pachetul turistic include transportul cu avionul pe relația Cluj – Constanța, transferul de la aeroport la hotel, șapte nopți de cazare în cameră dublă la hotelul Central (3*) din Mamaia, cu mic dejun. Bagajele incluse de persoană sunt unul de cală de 20 kg și unul de mână de 10 kg, iar pe traseu se asigură un sendviș și o apă plată. Alte două localități de plecare spre litoral sunt Oradea și Timișoara.

Hotelul are 120 camere duble și trei apartamente (246 de locuri), dotate cu mobilier nou, restaurant de 320 de locuri, este amplasat la 50 m de plajă, are piscină în aer liber, terasă cu vedere la mare, bar, sală de conferințe. În varianta cu demipensiune costul pachetului ajunge până la 2.054 de lei în iunie și la 2.454 de lei în iulie și august, respectiv la 1.968 de lei în septembrie. Demipensiunea include bonuri valorice de 40 lei/zi de persoană.

Blue Air vine cu aeronave mai mari

În acest sezon de vară, Blue Air va introduce aeronave Boeing mai mari pe ruta Cluj - Constanța, înlocuind modelul 737-500 de anul trecut.  “Blue Air a pregătit mai multe zboruri cu aeronave mai mari. Ruta va fi reluată începând cu iunie 2018, zborurile fiind onorate cu aeronave de tipul Boeing 737-800 (189 de locuri, n. red.)”, potrivit portalului Airlines Travel.

Cea mai mare companie aeriană românească, Blue Air, a transportat anul trecut 5,06 milioane de pasageri, cu 70% în plus față de 2016. „Dacă în 2017 ne-am concentrat pe o investiţie puternică în flotă, în 2018 ne vom axa pe consolidarea companiei pe plan intern şi extern”, a declarat directorul Gheorghe Răcaru. Principalul său concurent, Wizz Air, a transportat, în România, 6,8 milioane de pasageri, iar printre jucătorii importanți la nivel național se mai numără Tarom și Ryanair.

Turcia, mult mai bine deservită

Zborurile turistice de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) debutează anul acesta în martie și se vor întinde până în octombrie. Stațiunea Antalya (Turcia) va fi cel mai bine deservită, cu șapte zboruri pe săptămână. S-au profilat 12 zboruri charter, în cinci țări: Turcia, Egipt, Grecia, Spania și Tunisia.

Anul trecut de pe AIAIC au fost operate zboruri turistice către 10 destinații de vacanță, spre patru țări, cele mai multe fiind spre Antalya, destinație aleasă de 39.130 de pasageri. Șase companii au ales să opereze pe acest traseu. Pe AIAIC operează Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Air Hungary, Airest, ASL Airlines, AtlasGlobal, Austrian Airlines, Lot, Raf Avia, Silver Air, Sprint Air, Turkish Airlines, Vueling.

Comenteaza