Avertisment UE: Investitorii in CRYPTO pot pierde toți banii

Avertisment UE: Investitorii in CRYPTO pot pierde toți banii
| Foto: Alesia Kozic/Pexels.com

Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă pentru persoanele căre dețin monede virtuale. Aceștia ar putea pierde toți banii investiți în Cripto, deoarece nu există cadru legal pentru a fi despăgubiți.

„Consumatorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a-şi pierde toţi banii investiţi dacă achiziţionează aceste active", au afirmat cele trei autorităţi ale UE într-un comunicat.

Aceasta marchează o rafală de avertismente directe adresate consumatorilor cu privire la criptoactive de către autorităţile UE, precizând că aceştia nu au nicio protecţie sau recurs la despăgubiri în temeiul legislaţiei UE în vigoare privind serviciile financiare, potrivit Reuters. 

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că tot mai mulţi consumatori cumpără 17.000 de criptoactive diferite, inclusiv Bitcoin şi Ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, au declarat autorităţile de reglementare.

„Consumatorii ar trebui să fie atenţi la riscurile reclamelor înşelătoare, inclusiv prin intermediul reţelelor sociale şi al persoanelor cu influenţă. Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenţi la promisiunile de randamente rapide sau ridicate, în special cele care par prea bune pentru a fi adevărate", se arată în comunicat.

De asemenea, consumatorii ar trebui să fie conştienţi de consumul ridicat de energie pentru producerea unor criptomonede şi de impactul pe care acest lucru îl are asupra mediului, se mai arată în declaraţie.

Comenteaza