Avansează lucrările pe lotul 1 de pe Transalpina de Apuseni. Când va fi gata

Avansează lucrările pe lotul 1 de pe Transalpina de Apuseni. Când va fi gata

Se lucrează în ritm alert pe lotul 1 al DJ 107I - Transalpina de Apuseni, drumul montan care străbate unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din România.

Lucrările la șoseaua din Apuseni au demarat în septembrie 2019. "Transalpina de Apuseni" va avea peste 78 de kilometri de drum județean modernizat și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş - Turda. Lotul 1 din proiectul de modernizare a DJ 107 I are o lungime de 43,51 kilometri, iar lotul 2 se va întinde pe 34,91 km.

Pe lotul 1 se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar zilele trecute a început aplicarea stratului binder. Reprezentanții Consiliului Județean Alba spun că modernizarea acestui lot va fi gata la finalul anului.

Lucrările pe lotul 1, care face legătura între municipiul Aiud și comunele Râmeț și Ponor, au reînceput de luni, 23 ianuarie. Contractul pentru continuarea lucrărilor pe cei 43,5 km are o valoare de peste 113,6 milioane de lei, termenul de execuție fiind de maximum 12 luni, scrie Alba24.

Spectaculosul drum montan din Alba străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe specifice Munţilor Apuseni. Finalizarea investiţiei va permite dezvoltarea turismului în această zonă defavorizată din cauza depopulării. 

Comenteaza