Autostrada Sebeș - Turda deviază traficul de pe drumul național

Autostrada Sebeș - Turda deviază traficul de pe drumul național
Drumul național se va intersecta la Alba cu noua autostradă | Foto: Unirea

Circulația de pe Drumul Național nr. 1 va fi deviată, o perioadă de timp, pe o bretea a viitorul nod rutier și pe o porțiune din Autostrada Sebeș - Turda (A10) pentru a permite constructorului să lucreze în zonă.

Conectarea bretelei de la A10 cu sensul giratoriu existent la Alba Iulia Nord este deja realizată, iar traficul de pe DN1 va fi deviat pe bretea și pe o parte din autostradă, pentru a se putea lucra la rampa supratraversării pe care drumul național o va avea la A10.

Acesta este foarte aproape de DN1, ceea ce nu i-ar permite constructorului să efectueze lucrări în zonă fără devierea circulației rutiere, conform Unirea. Porțiunea pe care va fi deviată circulația de pe DN 1 era deja conectată la sensul giratoriu de la Alba Iulia Nord.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

Comenteaza