Austriecii, convinşi să investească la Cluj în parcuri fotovoltaice FOTO

Austriecii, convinşi să investească la Cluj în parcuri fotovoltaice FOTO
O delegaţie a mediului de afaceri austriac a venit astăzi la Cluj ca să găsească oportunităţi de afaceri; au fost îndemnaţi spre primării cu care să se asocieze pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic.

Delegaţia austriacă a venit astăzi la Consiliul Judeţean Cluj, unde s-au întâlnit cu vicepreşedinţii Vakar Istvan şi Ioan Oleleu. Din delegaţie au făcut parte consilierul comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, Rudolf Lukavsky, dar şi reprezentanţi ai firmei austriece WTE Wassertechnik GmbH, membră a grupului austriac Wte EVN Group.

Biroul Comercial al Ambasadei Austriei în Capitală are reprezentanţe în Bucureşti şi Cluj, care au stabilit contacte cu peste 1400 de firme care s-au arătat interesate să investească în România, în special în domenii precum dezvoltarea infrastructurii, extinderea reţelelor de canalizare, construcţii, medical, gestionarea deşeurilor, prelucrarea lemnului, silvicultură.

Reprezentanţii firmei austriece, primii din cadrul Wtw EVN Group care s-au stabilit în România, au cerut sprijinul Consiliului Judeţean Cluj în vederea identificării de posibili parteneri pentru diferite proiecte. Oleleu şi Vakar i-au îndemnat să se asocieze cu unele primării din judeţ, pentru dezvoltarea în comun a unui parc fotovoltaic.

 

Comenteaza