Atenție, mesaje false trimise în numele ANAF! "NU transmiteți banii solicitați!"

Atenție, mesaje false trimise în numele ANAF! "NU transmiteți banii solicitați!"

ANAF avertizează asupra unei campanii de mesaje false în numele instituției și atrage atenția contribuabililor să nu deschidă linkul și să nu trimită banii solicitați.

”Vă informăm că am fost înștiințați de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, transmise de la adresa “Serviciul fiscal: fiscal_anaf@testandlearn.ro”, prin care sunt avertizați că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 și că “vor fi sancționați cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!”

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține exprimări nespecifice comunicărilor ANAF. Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați linkul din conținut. De asemenea, să NU transmiteți banii solicitați! Reamintim că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu ANAF”, informează ANAF.

Comenteaza