Asistenţă juridică pentru turiştii români blocaţi în Portugalia

Asistenţă juridică pentru turiştii români blocaţi în Portugalia
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat că acordă asistenţă juridică pasagerilor TAP Portugal de pe zborurile anulate în 27 şi 28 august, care s-au întors din vacanţă cu două zile întârziere.

Departamentul juridic al asociaţiei a anunţat că va consilia fiecare pasager ce are de făcut şi cui să se adreseze. ANAT a trimis Ambasadei Portugaliei la Bucureşti un protest după situaţia creată de compania portughează, reclamând lipsa de comunicare între TAP Portugal şi agenţiile care au vândut vacanţe cu transport pe cursele acesteia.
 
„Mai multe agenţii de turism membre ale asociaţiei au anunţat luni ANAT că nu au avut nicio comunicare cu TAP Portugal începând de sâmbătă noaptea, când a fost anulat zborul nr. 1.324, de la Lisabona la Bucureşti, şi nici când al doilea, de duminică noaptea, a fost anulat. Agenţiile de turism au fost în situaţia să nu îşi poată informa turiştii despre întoarcerea lor acasă şi asaltate de reclamaţii pentru o situaţie pe care nu au creat-o”,
constată ANAT.
 
Turiştii români blocaţi în Lisabona au revenit acasă cu o întârziere de două zile, fiind nemulţumiţi că Tap Portugal, compania care le-a anulat zborurile, nu le-a oferit nicio explicaţie. Unii dintre pasageri au revenit cu o cursă care a avut escală la Viena, alţii având escală la Munchen.
 
Plecaţi prin intermediul agenţiei Paralela 45, turiştii au fost blocaţi timp de două zile în Lisabona, după ce compania portugheză a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a decis revocarea consulului României în Portugalia, Alina Dociu, după ce aceasta nu a gestionat corespunzător problema turiştilor români blocaţi în Lisabona.

Comenteaza