Şase milioane de euro pentru şomerii de la Mechel

Şase milioane de euro pentru şomerii de la Mechel
Proiectul care prevede înfiinţarea unei întreprinderi sociale pentru 250 dintre viitorii şomeri de la Mechel Câmpia Turzii va fi gata săptămâna viitoare şi va fi depus săptămâna viitoare la Bruxelles, la Comisia Europeană, spune directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Daniel Don.

"Proiectul va fi gata săptămâna viitoare, şi după ce va fi semnat de autorităţile române va fi depus la Bruxelles, la Comisia Europeană. În 15 octombrie merg acolo pentru a explica proiectul", a spus Don pentru ziuadecj.ro.

Produsele din întreprinderea socială vor fi confecţionate din metal, plastic şi textile într-o hală dotată cu bani europeni. Întreprinderea va fi deţinută de angajaţi: "Patronatul este format din persoanele disponibilizate, oamenii vor avea acţiuni la această companie, va fi a lor", spune Don.

Proiectul va avea un buget de aproximativ şase milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de euro pentru fiecare disponibilizat. "Acum se lucrează la buget, am estimat 6 milioane de euro în total, bani pentru măsuri active. Şe dăm bani să-şi facă PFA sau să meargă la interviuri de angajare, pentru participarea la cursuri sau le decontăm transportul", a spus Don.

Amintim, Mechel a anunţat că va concedia aproape toţi angajaţii combinatului de la Câmpia Turzii, într-un program de restructurare ce vizează toate fabricile din grup. La fosta Industria Sârmei Câmpia Turzii vor lucra doar 280 de angajaţi, salariaţi la o altă întreprindere din grup.

Comenteaza