Apartamentele vechi și noi din Cluj-Napoca s-au scumpit la sfârșitul verii. Cât e metrul pătrat

Apartamentele vechi și noi din Cluj-Napoca s-au scumpit la sfârșitul verii. Cât e metrul pătrat

Apartamentele vechi și noi din Cluj-Napoca s-au scumpit cu până la 7% luna trecută față de aceeași perioadă a anului trecut.

La nivel național, prețurile pe metru pătrat au crescut cu 4%, în medie, pentru apartamentele de vânzare, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Apartamente mai scumpe în Cluj-Napoca la sfârșitul verii

În luna august a.c., în Cluj-Napoca prețul de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.496 euro/metru pătrat, în creștere cu 1% față de luna anterioară. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 5%. Totuși, apartamentele vechi au avut un preț mai scăzut – prețul de cerere a fost de 2.435 de euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 2% mai mare decât prețul din luna iulie 2023, potrivit unui comunicat storia.ro.

„Atât în segmentul chiriilor, cât și în cel al vânzărilor s-au înregistrat creșteri ale cererii, iar premisele pozitive din economie ne determină să privim cu optimism spre domeniul imobiliar. Rata inflației este în continuă scădere, ajungând la un prag psihologic de o singură cifră, respectiv de 9,4% în luna iulie 2023, ratele bancare au devenit relativ constante, băncile începând să ofere credite cu dobândă fixă atractivă, iar achizițiile realizate cu bani cash sunt la un nivel ridicat și, astfel, populația este mai puțin afectată de eventualele creșteri ale dobânzilor. Câtă vreme indicatorii macroeconomici sunt stabili și cu semnale pozitive, vom rămâne optimiști cu privire la sectorul imobiliar” a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia.ro & OLX Imobiliare.

În luna august a.c, prețul pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 3% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 5%, conform celor mai recente date de pe storia.ro.

Comparativ cu luna iulie 2023, prețul solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi și vechi a crescut cu 1%. În luna august a.c., românii au vizualizat cu 8% mai multe pagini cu anunțuri de apartamente de vânzare decât în aceeași lună a anului anterior și cu 11% mai multe pagini comparativ cu luna iulie a.c. Totodată, s-au realizat cu 4% mai multe contactări comparativ cu luna august 2022 și cu 21% mai multe contactări față de luna iulie a anului curent. Analiza a luat în calcul nouă dintre cele mai mari orașe de pe platforma de imobiliare Storia.ro.

Comenteaza