Apartamentele din Cluj s-au scumpit și în aprilie. Peste 2.400 de euro/mp. Specialist: Vor crește și chiriile

Apartamentele din Cluj s-au scumpit și în aprilie. Peste 2.400 de euro/mp. Specialist: Vor crește și chiriile
| Foto: vadim.ungureanu.v.gmail.com - Depositphotos.com

Atât locuințele noi, cât și cele vechi și-au mărit prețul în „oraul de cinci stele”. Per total, apartamentele s-au scumpit cu 3,5% față de luna trecută. Cât vor mai crește prețurile imobiliarelor în „Capitala Transilvaniei” de la o lună la alta?

În marile orașe ale țării, prețurile apartamentelor au continuat să crească și în luna aprilie.

Clujul, aproape de 2.500 de euro/mp

În Cluj-Napoca, la fel ca în luna anterioară, aşteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat şi în aprilie, de data aceasta cu 3,5%; acestea se situează, în prezent, la o medie de 2.411 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.330 de euro pe metru pătrat la sfârşitul lui martie. Preţurile s-au majorat pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele vechi s-au apreciat cu 1,4% (de la 2.278 la 2.310 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 4,6% (de la 2.369 la 2.478 de euro pe metru pătrat).

„Preţurile apartamentelor au continuat să crească în aprilie din cauza creşterii costului de construcţie pe fondul scumpirii materialelor. În acelaşi timp, cererea a înregistrat o creştere de 11% şi se apropie de valorile înregistrate înainte de declanşarea conflictului ucrainean. Observăm de asemenea o creştere a interesului investiţional, dar şi a tranzacţiilor cash, rezidenţialul fiind astăzi considerat un instrument cu potenţial ridicat de protecţie împotriva inflaţiei. De asemenea, ne aşteptăm în perioada următoare la o consolidare a pieţei chiriilor”, spune Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro.

Pe parcursul lunii aprilie 2022, preţurile locuinţelor au consemnat o evoluţie pozitivă: suma medie solicitată la nivel naţional pentru un apartament s-a majorat cu 3,2%, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, de la 1.654 la 1.707 de euro pe metru pătrat util.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când o asemenea unitate locativă avea o valoare de listare de 1.396 de euro pe metru pătrat util, valoarea actuală este cu 22,3% mai mare.

Comenteaza