Foto Angajaţii Supercom Dej, în grevă spontană: "Nu vedem bonuri de masă, salarii de 2.200 de lei. Vai și amar și alea cu întârzieri. Dacă faci gură, te dă afară"

Angajaţii Supercom Dej, în grevă spontană: "Nu vedem bonuri de masă, salarii de 2.200 de lei. Vai și amar și alea cu întârzieri. Dacă faci gură, te dă afară"
| Foto: someseanul.ro
Angajaţii Supercom Dej, în grevă spontană: "Nu vedem bonuri de masă, salarii de 2.200 de lei. Vai și amar și alea cu întârzieri. Dacă faci gură,
Angajaţii Supercom Dej, în grevă spontană: "Nu vedem bonuri de masă, salarii de 2.200 de lei. Vai și amar și alea cu întârzieri. Dacă faci gură,
Angajaţii Supercom Dej, în grevă spontană: "Nu vedem bonuri de masă, salarii de 2.200 de lei. Vai și amar și alea cu întârzieri"

Conducerea companiei Supercom SA este acuzată că nu a respectat promisiunile făcute muncitorilor şi că îi ameninţă cu desfacerea contractului de muncă pe cei nemulţumiţi. Angajaţii din Dej au declanşat o grevă spontană. 

Angajaţii nemulţumiţi ai Supercom SA, filiala Dej, au declanșat miercuri dimineață o grevă spontană, a transmis someseanul.ro. Oamenii susțin că prin contractul de muncă le-au fost prevăzute mai multe drepturi, dar apoi nu ar fi fost respectat.

Muncitorii acuză conducerea că nu le-a dat tichetele de masă de câteva luni, iar valoarea acestora este de 10 lei, nu 40 de lei cum este la alții. În plus, aceștia susțin că dacă își exprimă nemulțumirile, sunt amenințați că vor fi dați afară.

”Nu s-au dat bonurile de cinci luni. Nu s-au dat nici haine. Pe contract sunt scrise toate drepturile: lapte, hârtie igienică, scrie toate. De ce nu s-au dat toate drepturile? Anul trecut în iarnă zis că ni se fac vestiare, dar nu s-au făcut vestiare. De ce nu s-au făcut? La CFR Sunt mărite salariile, la noi nici bonurile, nici salariile nu-s mărite”, a declarat unul dintre greviști, pentru someseanul.ro. 

”De 10 lei bonurile! La alții se dau de 40 de lei bonul, la noi de 10 lei. Batăr de 30 de lei să ne dea bonurile. Nu am primit de 5 luni de zile bonurile. Nu vedem bonuri de masă, nu vedem nimic, salarii de 2.200 de lei. Vai și amar și alea cu întârzieri câte o săptămână”, a spus alt angajat.

Principala nemulțumire a angajaților se referă la partea financiară, potrivit unui lider de sindicat. ”Nu s-au dat bonurile de 5 luni. S-au făcut diferențieri la salarii între șoferi și încărcători. Solicitările sunt mai multe, începând de la vestiare și echipament, până la salarizare.

Este lipsă de comunicare între conducere și angajați. E simplu: noi stăm și așteptăm și ei nu ne dau niciun răspuns. Diferența între acum și altă dată este că data trecută ne-au păcălit un pic și am ieșit la muncă”, a declarat liderul de sindicat.

Comenteaza