Altfel de "rabla": tichete electronice distribuite de dealerii auto VIDEO

Altfel de
Programul "rabla" a demarat astăzi într-un mod cu totul diferit faţă de anii trecuţi. Tichetele sunt electronice şi nu au mai ajuns la centrele de colectare a rablelor, ci la dealerii de maşini noi. Astfel, deja zeci de clujeni au mers la dealerii auto pentru a se înscrie în program. Alţii şi-au rezervat locul din timp, iar astăzi doar au dus actele masinilor.

Dealerii auto au acces de astăzi la tichetele rabla, distribuite în format electronic. Proprietarii de rable trebuie să urmeze patru paşi: să consulte lista cu producătorii de maşini din program pe situl Fondului de Mediu, să meargă la dealerul auto să depune actele rablei, să aştepte confirmarea de la Fondul de Mediu şi apoi să ducă rabla la casat. Deja unii negociază modalitatea de plată a noii maşini.

Cei care au depus actele au de aşteptat în jur de o lună răspunsul de la Fondul de mediu. Dealerii auto spun că există interes din partea oamenilor deoarece ar putea fi ultimul an de program rabla. Unii s-au înscris înainte de începerea oficială a programului.

O altă noutate a programului de anul acesta este că cei care nu dorescă să-şi cumpere maşină nouă pot să cedeze tichetul altcuiva, cu care trebuie să se prezinte la dealerul auto. Unii dealeri îi anunţă pe proprietarii de rable când au un client doritor de maşină nouă.

"Sunt mai multi cei care vor sa renunte la ticket. Daca avem cumparator sa apelam la ei. Trei, patru pe zi. Cand avem clientul care doreste sa cumpere masina noua ii cedam pe cei care vor sa cedeze tichetul daca n-au mai cedat la altii pana atunci apelam la ei", spune Noemi Coman, director de marketin dealer auto.

Proprietarii de rable spun însă că nu cedează pe bani puţini tichetul.

Tichetul oferă o reducere de 6.500 de lei la achiziţionarea unei maşini noi. De asemenea, există un eco-bonus de 500 de lei pentru cei care-şi cumpără maşini cu motoare euro 6 sau hibride.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza