Agenție de turism Cluj: Minivacanța de 1 iunie și Rusalii vine cu prețuri mai mari. Cât costă o noapte de cazare

Agenție de turism Cluj: Minivacanța de 1 iunie și Rusalii vine cu prețuri mai mari. Cât costă o noapte de cazare
| Foto: ongap_ - Depositphotos.com

65% dintre participanţii la un sondaj au în plan o vacanţă în România în perioada 1 iunie şi a Rusaliilor, cu toate că se anunţă o creştere a tarifelor la cazare cu 16% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 

Sezonul estival începe cu o nouă minivacanţă: bugetarii vor avea liber de la stat atât joi, 1 iunie, cât şi luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. Prin urmare, cei mai mulţi dintre ei şi-au deja concediu şi pentru ziua de vineri şi au făcut deja rezervări pentru o minivacanţă de cinci zile.

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, o agenție de turirms din Cluj-Napoca, în care a întrebat 200 de români din rândul clienţilor săi, 65% dintre respondenţi au confirmat că au în plan o vacanţă în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că îşi vor petrece zilele libere în străinătate.

Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionaţi susţin că încă nu au planuri de minivacanţă.

De asemenea, 56% dintre respondenţi vor să-şi petreacă vacanţa cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

Prețuri pentru minivacanța de 1 iunie și Rusalii

În ceea ce priveşte preţurile, tarifele la cazare au crescut cu 16% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Preţul mediu pentru 2 persoane, 2 nopţi, începe de la 797 lei, preţul mediu pentru 2 adulţi, 2 copii, 2 nopţi, începe de la 1050 lei, iar preţul mediu pentru 2 adulţi, 2 copii, 3 nopţi începe de la 1430 lei.

Potrivit sondajului, când vine vorba despre vacanţele în familie, cei care călătoresc alături de copii ţin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers şi către opţiunea activităţilor pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers şi pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce priveşte starea de spirit din timpul vacanţei, 86% dintre respondenţi sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experienţă frumoasă şi că nu se pot bucura cu adevărat de vacanţă fără familie. În acelaşi timp, 12% dintre părinţi susţin că o vacanţă cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanţele în familie reprezintă un impediment pentru liniştea unui cuplu.

Comenteaza