Aeroportul din Cluj are proiecte finanțate de 53 de milioane de euro. Ce se modernizează

Aeroportul din Cluj are proiecte finanțate de 53 de milioane de euro. Ce se modernizează

Aerogara din Someșeni va derula proiecte de modernizare în valoare de 261 de milioane de lei pentru care va avea asigurată finanțare europeană, anunță conducerea Ministerului Transporturilor.

“S-au acordat ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an aflate în subordinea consiliilor judeţene, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19: la Cluj, Sibiu, Bacău, Iaşi şi Craiova.

Proiectele în implementare pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj cu finanţare europeană sunt în valoare totală de 261 de milioane de lei (cale de rulare paralelă cu pista, echipamente de detecţie explozibil, echipamente scanare bagaje de mână)”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Acesta a menționat că a deblocat programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi a accelerat implementarea proiectului de Reabilitare şi refuncţionalizare interioare Corpurile A, B, Rotondă la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa, conform Money.ro.

”Am susţinut sectorul aerian prin adoptarea unor măsuri financiare de tip suport pentru companii şi pentru aeroporturi”, spune oficialul. Au fost aprobate scheme de ajutoare de stat sub forma garanţiilor de stat pentru Tarom şi Blue Air pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie.

Comenteaza