Adrian Vascu: “E nevoie de un grup de intervenție în economie similar celui pentru sănătate”

Adrian Vascu: “E nevoie de un grup de intervenție în economie similar celui pentru sănătate”

Construcțiile în infrastructură, agricultura și producția alimentară, industria producătoare românească sunt domenii prioritare pentru care este nevoie să existe planuri concrete de susținere, susține evaluatorul clujean Adrian Vascu, fondatorul companiei Veridio.

Măsurile propuse până acum de autorități nu sunt suficiente, acestea trebuie să vină în sprijinului acestui mediu economic aflat sub asediu și să creeze zone de protecție acolo unde pericolele de pierdere a locurilor de muncă și a business-ului viitor, susține Vascu, potrivit Financial Intelligence.

Măsurile economice pe care guvernul trebuie să le ia în această perioadă, total nouă pentru toată lumea, trebuie să reprezinte un puzzle complet pentru a produce efecte pozitive. „Nu s-au luat măsuri greșite, dar nu e suficient să ne oprim aici. Miza este să anticipăm care sunt pașii economici ulteriori.

Aici nu știu în ce măsură există un grup funcțional de specialiști care să se ocupe de acest subiect. Pe plan medical am văzut că există un grup de medici care comunică ce se întâmplă în lupta din sănătate și un corp admirabil de medici din întreaga țară care pare că acționează unitar.

Mi-aș dori ca și în lupta economică să avem oameni care să fie preocupați permanent de a ține legătura – atât cu mediul de business, cât și cu autoritățile. Avem nevoie de un grup de lucru și intervenție pentru economie similar celui pentru sănătate, pentru că viitorul nostru depinde de performanța ambelor”, a explicat doctorul în economie.

Acesta spune că măsurile anunțate de autorități trebuie să fie clare. „Se spune că vor sau pot fi sprijinite companiile a căror cifră de afaceri a scăzut cu 25%. La ce se referă acest procent? Față de anul trecut? Față de luna trecută? Acest lucru trebuie clarificat. Toate măsurile luate în această perioadă să fie simple și clare”, spune evaluatorul clujean.  

Comenteaza