Acum e momentul să închiriezi la Cluj. În ce cartiere au scăzut chiriile

Acum e momentul să închiriezi la Cluj. În ce cartiere au scăzut chiriile

Piața apartamentelor de închiriat cunoaște o stagnare, atât ca dinamică a cererilor, cât și a prețurilor, remarcându-se o ușoară creștere medie, la nivelul orașului, de 4,07%. Astfel, valoarea medie a unei chirii pentru un apartament în Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 379 euro/lună. 

Evoluții mai semnificative au avut loc în cartierele Plopilor și Mănăștur, cu scăderi de la 474 la 429 valoare medie a chiriei pe lună pentru un apartament, respectiv de la 336 la 319 euro/lună pentru un apartament de închiriat. Tot o ușoară scădere, de 3%, se remarcă și în Florești, unde valoarea medie a unei chirii a ajuns la 259 euro/lună, de la 266 în luna precedentă.

Creșteri mai mari la chirii în Cluj s-au remarcat în cartierele Bună Ziua, cu o evoluție de la 422 la 445 euro/lună pentru un apartament, în Grigorescu, cu chirii în urcare de la 323 la 361 euro/lună, iar în Iris, chiria medie cerută în iulie fiind de 359 de euro, față de 322 în luna precedentă.

Specialiștii Blitz Imobiliare sunt de părere că este o piață atractivă pentru potențialii chiriași, valorile chiriilor fiind semnificativ sub cele înregistrate la începutul anului, sau la finalul anului trecut. În funcție de evoluția situației anului școlar și universitar, e posibil sa existe o creștere a cererilor în ultimul trimestru, de aceea potențialii chiriași sunt sfătuiți să profite de prețurile încă avantajoase.

Comenteaza